Χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες προσγειώθηκαν στο Ισραήλ για άσκηση.

0
387

Ο Διοικητής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, προσγειώθηκε απόψε σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ και είπε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει όλα όσα χρειάζεται για να πολεμήσει εναντίον της Χαμάς, γράφουν τα Ισραηλινά media.

Ο στρατηγός Κουρίλα είπε: «Είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποτρέψει άλλα μέρη από το να επεκτείνουν τη σύγκρουση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες προσγειώθηκαν στο Ισραήλ για άσκηση

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσουν πάνω από δύο χιλιάδες πεζοναύτες στο Ισραήλ.

Οι Αμερικανοί μάχιμοι κομάντο θα πραγματοποιήσουν εκπαίδευση ικανότητας, αλλά υποτίθεται ότι  δεν θα συμμετάσχουν στην αναμενόμενη εισβολή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων κάτω από την πόλη της Γάζας, όπως σημειώνεται.

Απόψε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε για πολλές ώρες στις συζητήσεις του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου και άκουσε περιεκτικές κριτικές για το τι συμβαίνει στις διάφορες αρένες και τα επόμενα πολεμικά σχέδια.

Στη νυχτερινή συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον Νετανιάχου και τον Μπλίνκεν, ο Υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, οι Υπουργοί Benny Gantz, Gadi Eisenkot, Ron Dermer και MK Arie Deri. Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, ο Αμερικανός Υπουργός αναχώρησε από το Kirya στο Τελ Αβίβ.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη επίσκεψη του Προέδρου Μπάιντεν στο Ισραήλ αύριο Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η εμπλοκή στη στρατηγική του Ισραήλ στον πόλεμο και η λήψη λεπτομερειών για το σχέδιο στρατιωτικής δράσης του.

Το Ισραήλ ζήτησε ενίσχυση ύψους 10 δις δολαρίων.

Στην Ουάσιγκτον ανακοινώθηκε ότι το Ισραήλ ζήτησε άμεσο πακέτο βοήθειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τείνει να συμφωνήσει, αλλά απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου.

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να προσφέρει την άμεση βοήθεια στο Ισραήλ μαζί με πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι Ρεπουμπλικάνοι, επομένως είναι πιθανό να εισαχθεί και ειδικό κονδύλι για την αποτροπή της διείσδυσης μεταναστών από τα μεξικανικά σύνορα, κάτι που οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν να κάνουν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε απόψε ότι «ο Μπάιντεν αναμένει να ακούσει από τους Ισραηλινούς τι χρειάζονται».

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος θα συνεχίσει στην Ιορδανία και θα συναντηθεί εκεί με τον βασιλιά Αμπντουλάχ, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπού Μαζέν (Μαχμούντ Αμπάς).

Πηγή News Israel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here