Ψυχρός Πόλεμος: Πλήρης Ρήξη στις σχέσεις Β. Μαρινάκη-Κ. Μητσοτάκη!

0
400

-Το Μαξίμου προτιμάει να μην έχει απέναντι του τον Αλαφούζο…

inin.gr | Ψυχρός πόλεμος - Πλήρης ρήξη στις σχέσεις Β. Μαρινάκη - κυβέρνησης

Πρόσωπα κοντά στον εφοπλιστή η επίθεση Μαρινάκη στην Κυβέρνηση θα συνεχιστεί σε όλα τα τρέχοντα θέματα και επίπεδα

Ψυχροπολεμικές σχέσεις επικρατούν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βαθμό που πλέον να λογίζεται ως πρόβλημα.

Το πρόβλημα έγκειται ότι ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει ένα εκδοτικό συγκρότημα και ένα κανάλι που έχει αρχίσει και «πυροβολεί» την κυβέρνηση κατά κόρων.

Όλα τελείωσαν με το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Οι καλά γνωρίζοντες το Παρασκήνιο συνειδητοποιούν ότι η αλλαγή στις σχέσεις επισημοποιήθηκε όταν ο αθλητικός δικαστής στην διαμάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού πήρε το μέρος του πρώτου, κατοχύρωσε τον πρόσφατο αγώνα υπέρ του πρώτου και αφαίρεσε βαθμούς εναντίον του δεύτερου επιβάλλοντάς του και πρόστιμο.

Λένε ότι αυτό τον εξόργισε και για άλλον έναν λόγο.

Για το λόγο ότι πριν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο Γιάννης Αλαφούζος μεγαλομέτοχος του Παναθηναικού και του ΣΚΑΙ «απείλησε» θεούς και δαίμονες – και προφανώς- την κυβέρνηση ότι εάν δεν τηρηθούν οι νόμοι για την ρίψη κροτίδας στο περιβόητο αγώνα, η κυβέρνηση θα τον βρει απέναντί της.

Προτίμησαν να μην τα βάλουν με τον Αλαφούζο.

Σύνδεση Μητσοτάκη μέσω Αλαφούζου με την μαφία και το παρακράτος | Karditsastakra

Θεωρεί, λοιπόν, -και αυτό είναι το χειρότερο-ότι στην κυβέρνηση τον «έριξαν» σε σύγκριση με τον Αλαφούζο, φοβούμενοι ότι ένα ο ΣΚΑΙ ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα υπάρξει πραγματικό ζήτημα για την κυβέρνηση.

Ή κατ’ άλλους, ότι το μιντιακό συγκρότημα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της κυβέρνησης απ’ ότι το MEGA.

Η αλήθεια είναι ότι ο όμιλος του Φαλήρου, ΣΚΑΙ tv, ΣΚΑΙ radio και Καθημερινή έχει πάει πολύ καλά την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα αν εξαιρέσεις μερικά χτυπήματα της εφημερίδας σε συγκεκριμένους ανθρώπους: όπως με αποκάλυψή της έφυγε ο Μηταράκης από την κυβέρνηση, όπως επίσης είχε στοχοποιήσει τον Βασίλη Κικίλια αλλά τελικά ο Κ. Μητσοτάκης τον κράτησε στην κυβέρνηση…

Όμως, συνολικά διατηρεί τα πρωτεία στην ενημέρωση αλλά και στις εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών και υπόψιν τα έχει βάλει και με τον ΣΥΡΙΖΑ ενεργά, γι’ αυτό και τα κατά καιρούς εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο Φάληρο…

Στοχοποίησαν τον Δημητριάδη και το γάντι που σήκωσε ο Μητσοτάκης.

Από την άλλη τα ΜΜΕ Μαρινάκη είχαν βάλει κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με το ζήτημα των υποκλοπών καθώς θύμα τους υπήρξε και ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης.

Τότε είχε στοχοποιήσει τον Γρηγόρη Δημητριάδη, όμως, όπως φαίνεται από τις δικαστικές εξελίξεις ο κ. Δημητριάδης θα δικαιωθεί, δεν υπάρχει κάποια ούτε ένδειξη ότι συμμετείχε ή διηύθυνε το θέμα των υποκλοπών.

Με συνέντευξή του τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε σηκώσει το γάντι απέναντι στον Β. Μαρινάκη απαντώντας του και για το θέμα του ποδοσφαίρου, θυμίζοντάς του ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πήρε 3 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός άρα δεν μπορεί να μιλάει (Μαρινάκης) για στημένα πρωταθλήματα όταν χάνει το πρωτάθλημα.

Κυβέρνηση και Μαρινάκης χορεύουν ένα δύσκολο τανγκό από τότε σε όλα τα επίπεδα.

Άνθρωποι με καλή γνώση όλου του ζητήματος λένε ότι για παράδειγμα η κυβέρνηση ΝΔ στις αυτό-διοικητικές εκλογές στήριξε τον δήμαρχο Πειραιώς Γιάννης Μώραλη- ο οποίος δεν είναι ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ- και δεν κατέβασε δικό της υποψήφιο για να μην έλθει σε κόντρα με τον Β. Μαρινάκη.

Κάποιες άλλες φορές, χρειάζεται ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε ή να δει τον Πρωθυπουργό ή άλλους συνεργάτες του.

Σκληρή πλέον η γλώσσα για την Κυβέρνηση- Θα συνεχιστεί η επίθεση

Όμως, όπως τονίζουν καλές πηγές, από τότε έχουν διαρραγεί ουσιαστικά οι σχέσεις Μαρινάκη-κυβέρνησης και η πρόσφατη τιμωρία του Ολυμπιακού και μάλλον η απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος έχει φέρει πλέον σε πλήρη ρήξη τις δύο μεριές.

Η γλώσσα που μιλάει πλέον ο Β. Μαρινάκης στην επιστολή του στην ΕΠΟ για την Κυβέρνηση, «ανύπαρκτη και εξαφανισμένη τη χαρακτηρίζει, δείχνει την πλήρη ρήξη.

Και όπως διαβεβαιώνουν, πρόσωπα κοντά στον εφοπλιστή η επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί σε όλα τα τρέχοντα θέματα και επίπεδα.

Και σκληρότερη.

Και για να λέμε και την πάσα αλήθεια, αν υπήρχε κάποιος σοβαρός πυλώνας στην αντιπολίτευση της χώρας, ο Β. Μαρινάκης-όπως και άλλα επιχειρηματικά κέντρα-θα τον είχαν στηρίξει.

Η κυριαρχία Μητσοτάκη στο Πολιτικό Σύστημα τούς εκνευρίζει και τους προβληματίζει.

Πηγή Μαξιμιλιανός www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here