Ώρα Αποφάσεων για τον νέο Δήμαρχο…ΤΟΥ ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
440

Αντικρουόμενες πληροφορίες διαρρέουν από την Παράταξη του Βασίλη Ξυπολυτά, καθώς επίσημα δεν έχει οριστεί (ακόμα;) εκπρόσωπος Τύπου ή Δημοσίων Σχέσεων.

Ο νέος Δήμαρχος δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς ούτε το Δημαρχείο δεν έχει δεχθεί επίσκεψή του!

Οι επαφές με τον Γιώργο Θωμάκο έχουν γίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις και «το κλίμα ήταν καλό», μου είπαν παριστάμενοι. Ευτυχώς, γιατί οι προεκλογικές δηλώσεις τους είχαν οξύ τόνο.

Στο μεταξύ, η κοινή γνώμη διψάει για πληροφορίες που έχουν σχέση με τη νέα διακυβέρνηση του Δήμου και κυρίως για τα πρόσωπα-κλειδιά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα των αποφάσεων για τον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος έχει την αμέριστη Υποστήριξη και Συνδρομή της Κυβέρνησης, σε αντίθεση με τον ανεξάρτητο Γιώργο Θωμάκο.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κηφισιά και το μπλε τριαντάφυλλο στον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά

Το ποσοστό της νίκης του (64,33%), ο αριθμός των συμβούλων του (23) τον κάνει «πιο Μητσοτάκη από τον Μητσοτάκη», όπως μου σχολίαζε φίλος δημοσιογράφος.

Μονοκράτορας, λοιπόν, ο Βασίλης Ξυπολυτάς με τη βούλα του λαού, που έτσι αποφάσισε από την πρώτη κιόλας Κυριακή των Αυτό-διοικητικών Εκλογών.

Γι’ αυτό, και ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη, στις πρώτες δηλώσεις του, να διαβεβαιώσει ότι ήρθε να υπηρετήσει όλους τους Κηφισιώτες-και αυτούς που δεν τον ψήφισαν.

Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσα-οι περισσότερες από αποτυχόντες ή Δημοτικούς Συμβούλους άλλων παρατάξεων-το τοπίο μοιάζει Θολό.

Ωστόσο, οι πηγές μου επιμένουν, ότι δεξί χέρι του νέου Δημάρχου είναι ο Χάρης Βαφειάς. Συμπορεύονται χρόνια μαζί και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Χάρης Βαφειάς εξελέγη 3ος και απέχει πολύ από τη Λίλα Παπαδημητρίου, τελευταία Πρόεδρο επί Θωμάκου, πριν παραιτηθεί ξαφνικά για να μεταπηδήσει στο άρμα Ξυπολυτά.

Για τη Λίλα Παπαδημητρίου ο νέος Δήμαρχος οφείλει να επιφυλάξει μια ξεχωριστή θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο «αντάρτη» της παράταξης Θωμάκου, τον Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος εξελέγη 5ος με τον νέο Δήμαρχο, ενώ ήταν Πρόεδρος του «Μενάνδρου» επί Θωμάκου.

Για την 1η στην κατάταξη Ελένη Βάρσου, η οποία άγγιξε τις 2.000 ψήφους, θεωρείται πιθανότατο να επιλεγεί ως Αντιδήμαρχος, έχοντας την ευθύνη του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, αφού ήδη υπηρετεί στο Υπουργείο της οδού Αριστοτέλους.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον θέμα που συζητιέται, στους ανά την Κηφισιά καφενέδες, είναι ότι η θητεία Ξυπολυτά, με τον νέο νόμο, είναι 5ετής. Αλλά, στόχος του Ξυπολυτά, μετά από πετυχημένη Δημαρχία, είναι πάντα το Κοινοβούλιο.

Άραγε, θα χρειαστεί να παραιτηθεί νωρίτερα για να πάρει μέρος στις Εθνικές Εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν οπωσδήποτε με τη συμπλήρωση, στην καλύτερη περίπτωση, της 4ετίας;

Αλλά, αυτά τα σενάρια δεν αφορούν το εγγύς μέλλον. Άρα, ας αφήσουμε το χρόνο να δοκιμάσει την ορθότητά τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here