Άρθρο-Βόμβα στον Guardian για Μητσοτάκη και Μαρινάκη: «Ποιος εκβιάζει Ποιον;»

0
231

Κεντρικό άρθρο για τις σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Βαγγέλη Μαρινάκη και την υπόθεση των υποκλοπών φιλοξενεί ο Guardian.

ΑΠΟ ΤΟΝ GUARDIAN! ΑΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ για Μητσοτάκη, Μαρινάκη και τους «εκβιασμούς»... - PRESS-GR

Μάλιστα το άρθρο με τίτλο «Τι συμβαίνει όταν ένας ολιγάρχης τα βάζει με έναν πρωθυπουργό» βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Βρετανικής ιστοσελίδας.

«Σε κάθε Έλληνα ακούστηκαν σαν μια περίεργη επιλογή λέξεων», οι δηλώσεις Μαρινάκη και του κύκλου του μεγιστάνα μετά το ισόπαλο ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ περί «φασιστικού παρακράτους που διέπετε από καθεστώς παρανομίας και οργανωμένου εγκλήματος» καθώς και της θέσης ότι «στην κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου», όπως είχε πει χαρακτηριστικά στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός…γράφει στον Guardian o Alexander Clapp.

Ο Alexander Clapp κάνει εκτενή αναφορά στις υποθέσεις που εμπλέκουν τον Εφοπλιστή ιδιοκτήτη πολλών Ελληνικών ΜΜΕ, του Ολυμπιακού και της Νότινγχαμ, υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι σε εξέλιξη μία ανατροπή, με τον Μαρινάκη από Ελεγχόμενος να επιδιώκει να μετατραπεί σε Ελεγκτή της Κυβέρνησης που τα δικά του μέσα στήριξαν ώστε να εκλεγεί.

Δημοσίευμα του Guardian

«Όλα αυτά αναδεικνύουν το ερώτημα: Ποιος εκβιάζει ποιον, εδώ;

-Η Κυβέρνηση που χρειάζεται φιλική κάλυψη από έναν μεγιστάνα των ΜΜΕ καθώς οδεύει προς τις εκλογές του επόμενου έτους;

-Η ένας Ολιγάρχης που προσφέρεται να φέρει καταλογισμό ευθυνών σε ένα κράτος που τυχαία τον ερευνά για διακίνηση ναρκωτικών;

Σε συγκεκριμένα θέματα, το επίκεντρο του σκανδάλου μετατοπίζεται, όντως πλέον όχι απλώς για τις παρακολουθήσεις, αλλά για το πώς το Ελληνικό Κράτος λειτουργεί πραγματικά, κάτω από την επιφάνεια της κοινοβουλευτικής πολιτικής»…υποστηρίζει ο Alexander Clapp στον Guardian.

Όπως καταλήγει το άρθρο:

«Μία σκληρή Ολιγαρχική Παρέμβαση έχει μασκαρευτεί σαν μία καθυστερημένη πίεση για Διαφάνεια. Ο Μητσοτάκης κουτσαίνει μέσα στο τερέν και ο Μαρινάκης στο περιθώριο χαμογελάει και στο μεταξύ, ο μέσος Έλληνας περιμένει να τελειώσει η μάχη και να υπάρξουν απαντήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here