Έκθεση στο Αργοστόλι.

0
283

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, στις 8.30μμ, εγκαινιάζεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», Ι. Μεσσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η έκθεση ζωγραφικής και επιζωγραφισμένων αντικειμένων του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Επιζωγραφικά αναθήματα».

Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του, σύμβολα, γράμματα, ονόματα, γεωμετρικές σχέσεις και μορφές κυριαρχούν και πάλι, αλλά μετασχηματίζονται στο χώρο με αρχετυπικές φόρμες διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής υπόστασης , πάνω σε ready made ξύλινες φόρμες και αντικείμενα, αναθηματικού χαρακτήρα. 

Τα επιζωγραφισμένα αυτά ιδιότυπα εικαστικά έργα δημιουργούν ένα πολυχρωματικό εννοιακό περιβάλλον. Οι εικαστικές δημιουργίες του σε ποικίλα φυσικά υλικά, εκτός από τον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο κοσμούν και τον μεγάλο κατάφυτο κήπο , σε διάλογο με τις φόρμες των δέντρων και του αισθητικά διαμορφωμένου περιβάλλοντος.

Ο ιστορικός τέχνης, καθηγητής Στέλιος Λυδάκης αναφέρει στο βιβλίο του «Η νεοελληνική γλυπτική, Ιστορία-Τυπολογία, εκδ. Μέλισσα για τον καλλιτέχνη»….ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος και περφόρμερ και γενικότερα εικαστικός καλλιτέχνης, ενδιαφέρεται για τις πρωτογενείς μορφές ή τα απλά αντικείμενα, φυσικά ή κατασκευασμένα, που όμως εμπλουτίζει με graffiti και χρώμα, προσδίδοντας τους ζωγραφική χροιά.

Έτσι, συνδυάζει τα ready-made με την προσωπική παρεμβολή και εικαστική αξιοποίηση, δημιουργώντας έναν ενδιάμεσο τύπο, στο πλαίσιο των μοντέρνων εκφραστικών δυνατοτήτων.

Παράλληλα με την ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, θα παρουσιάζεται στον ισόγειο χώρο η έκθεση της μόνιμης συλλογής της Σύγχρονης Πινακοθήκης VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, θα γίνει η ετήσια δεξίωση και τα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα-performance, με τίτλο «Πανσέληνος στον κήπο».

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Τετάρτη έως Σάββατο 20.00-22.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here