ΑΙΡΕΙ την όποια στήριξή του στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής!

0
287

Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα ΚαραμανλήΔεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές! Οριστική απόφαση του τέως Πρωθυπουργού…

Ο τέως Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και η απόφασή του είναι οριστική, όπως μεταδίδουν στενοί συνεργάτες του.

Με αυτό τον τρόπο «αίρει την όποια στήριξη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη»…όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας από αυτούς.

Πρόκειται για ένα βαρύτατο πλήγμα για τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι εκ του πολιτικού της DNA κυρίως…καραμανλική και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι επίσης καραμανλικοί.

Η ενέργεια του τέως Πρωθυπουργού θα ενεργοποιήσει ραγδαίες εξελίξεις και θα έχει σημαντικές συνέπειες στο εκλογικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η ΝΔ.

Ο Κ. Καραμανλής έχει ήδη διαχωρίσει την θέση του και την πολιτική του πορεία από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου από τα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση εναντίον της κυβέρνησης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, για το ζήτημα των υποκλοπών και ζήτησε «κάθαρση» του πολιτικού τοπίου.

Επικαλούμενος αναφορές αλλά και πεποιθήσεις του Ιωάννη Κεφαλογιάννη ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε να πέσει άπλετο φως, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Μάλιστα η παρέμβαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για το ότι έγινε σε εκδήλωση που αφορούσε τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, καθώς η Όλγα Κεγαλογιάννη, είναι μία από τους μνηστήρες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία μετά τις εκλογές.

Χαρακτηριστική είναι η μαντινάδα που είπε στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Κ. Μητσοτάκη:

Όμως οι πρώτες «ρουκέτες» κατά του Κ. Μητσοτάκη είχαν εκτοξευτεί σε ομιλία του στις 2 Ιουνίου.

«Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων».

Κεραυνούς είχε ρίξει και προς την πλευρά της ΕΕ, για την οποία είπε ότι «Οι ΗΠΑ δεν έχουν κίνητρο για ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία»!

«Επείγει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη είναι εκείνη που πρέπει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναζήτηση διπλωματικής διεξόδου, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν στον ίδιο βαθμό το κίνητρο για κάτι τέτοιο, από την στιγμή που δεν υφίστανται τις συνέπειες στον ίδιο βαθμό»!

Δηλαδή ακύρωσε στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης που «τα δίνει όλα στις ΗΠΑ» και έχει καταστεί «yesman».

Σε ότι αφορά την Κύπρο, είπε ότι «δεν μπορεί να μην σημειωθεί η καταφανής αναντιστοιχία στην στάση των περισσοτέρων συμμάχων και εταίρων , σε σχέση με την αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία «αναθεωρητική δύναμη».

Ο Κ. Καραμανλής όμως ήταν «φωτιά» και σε ένα άλλο τομέα στον οποίο και πάλι ήρθε σε κάθετη διαφοροποίηση με τον Κ. Μητσοτάκη: Εκεί που ο τελευταίος ζητά τον περιορισμό των ελευθεριών στον λόγο των πολιτών στο διαδίκτυο ο Κ. Καραμανλής είπε:

«Ο αυθαίρετος αποκλεισμός της αντίθετης άποψης, η υπέρ-συσσώρευση ισχύος στην ενημέρωση σε λίγα ιδιωτικά χέρια, επιδεινώνουν την  κρίση στην δημοκρατία κατά πολύ».

Εν ολίγοις μέσα σε ελάχιστους μήνες ο Κ. Καραμανλής  αποδόμησε όλες τις πολιτικές Μητσοτάκη τις αποκήρυξε και τώρα διακόπτει οποιονδήποτε πολιτικό δεσμό μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here