Αλέξης Τσίπρας: «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη, έστω την ύστατη στιγμή, να σταματήσει το έγκλημα με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου»

0
281

Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προχωρήσει με την απομάκρυνση των αρχαίων από το Μέτρο της Θεσσαλονίκης, απευθύνει, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην απομάκρυνση των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

«Έστω την ύστατη στιγμή, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις εκκλήσεις των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως και της κοινωνίας των πολιτών και να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης»...σημειώνει ο κ. Τσίπρας και τονίζει:

«Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here