Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο Πεντελικόν!

0
343

Ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλάζουν ιστορικά ξενοδοχεία, με τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις τράπεζες να επιδιώκουν να απαλλαγούν από τα προβληματικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου τους.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων στον τουρισμό αλλά και το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα οι ξενοδοχειακές μονάδες με κερδοφορία αποτελούν είδος…..σπάνιο έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το ξενοδοχείο Πεντελικόν

Η κρίση των τελευταίων χρόνων στον τουρισμό έχει επιταχύνει τις εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Έτσι, τέλη Απριλίου 2015 το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά εκ-πλειστηριάστηκε σε τιμή εκκίνησης 23 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ιδιοκτησία του να περιέλθει στον κ. Θεόδωρο Δουζόγλου, ομογενή επιχειρηματία από την Βενεζουέλα ο οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία τροφίμων.

Ο κ. Δουζόγλου γεννήθηκε στην Ρουμανία από έλληνες γονείς. Όμως πολύ ενωρίς έφυγε με την οικογένειά του για την Βενεζουέλα. Με σκληρή δουλειά κατάφεραν να στήσουν μια επιχείρηση με βασική δραστηριότητα την εμπορία τροφίμων.

Η περιουσία της οικογενείας δημιουργήθηκε στην Δημοκρατία της Βενεζουέλας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Το ξενοδοχείο βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα πιστώτρια την Alpha Bank και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τμήμα του τιμήματος θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή ασφαλιστικών ταμείων και αποδοχών εργαζομένων.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τον επίλογο των οικονομικών περιπετειών που ξεκίνησαν για την Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. το 2009.

Τότε η εταιρεία εξέταζε την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου, αλλά εντέλει σταμάτησε τη διαδικασία, ύστερα από συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα επιδεινώθηκαν, τα χρέη του Πεντελικόν αυξήθηκαν δραματικά και ο πλειστηριασμός του υπήρξε μονόδρομος.

Το ξενοδοχείο το οποίο περιβάλλεται από μια έκταση 9.000μ² και διαθέτει βοτανικό κήπο επιφάνειας 3.500 τετραγωνικών μέτρων, εγκαινιάστηκε το 1927 και στους επιφανείς πελάτες του συγκαταλέγεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα 101 δωμάτια και σουίτες είναι όμορφα επιπλωμένα με άριστης ποιότητας υφάσματα σε παστέλ χρώματα και έχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που συνθέτουν ένα πολυτελές και ζεστό περιβάλλον.

Το φθινόπωρο του 1990 το Πεντελικόν έγινε ευρέως γνωστό όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε εκεί για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here