Αναστέλλεται η χορήγηση αδειών σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος!

0
364

Την αναστολή για ένα χρόνο της χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζώνη ΙΙ του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς αλλά και στο οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ. 346 που περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Στροφυλίου και Ελευθερίου Βενιζέλου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας όπου έχει παρατηρηθεί υπερσυγκέντρωση καταστημάτων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης στα Κοινοτικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη:

«Δεν επιτρέπεται λόγω υπερκορεσμού για ένα έτος, η χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με αλλαγή χρήσης και λειτουργίας για κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, open bar, σνακ μπαρ (ζυθοπωλεία, μπιραρίες, ουζοπωλεία, ουζερί), ψητοπωλεία, οβελιστήρια, καφετέριες και αναψυκτήρια, καταστήματα με καθίσματα.

Στο Δήμο Κηφισιάς υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις Αστυνομικές Αρχές και την Υγειονομική Υπηρεσία καθώς επίσης και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αφορούν, την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ’ υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που ως Δήμος οφείλουμε να προστατεύσουμε».

Η εισήγηση του Δημάρχου, έγινε δεκτή ομόφωνα από τα Κοινοτικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων:

– Στην Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς της 13/06/2013 εγκρίθηκε ομόφωνα το τακτικό θέμα: «Κήρυξη της Ζώνης ΙΙ του Παραδοσιακού Τμήματος του Δήμου Κηφισιάς ως κορεσμένης περιοχής και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) σε ακίνητα που απαιτείται αλλαγή χρήσης και σε ακίνητα που η χρήση τους ως Κ.Υ.Ε. απαιτεί σύμφωνη γνώμη Δημοτικού Συμβουλίου».

– Στην Τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας της 17/06/2013 εγκρίθηκε ομόφωνα το προ ημερησίας θέμα: «Αναστολή αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οικοδομικό τετράγωνο 346 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς» .

τα οποία, εν συνεχεία παρέπεμψαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία μετά από διαβούλευση θα τα θέσει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση της σχετικής κανονιστικής απόφασης.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!…..αλλά γιατί για ένα χρόνο μόνο κ. Δήμαρχε;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here