ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ New York Times: Οι μυστικές οικονομικές συναλλαγές του Τραμπ με τον Ερντογάν.

0
420

Ο Τζέφρι Σ. Μπέρμαν, ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν, είχε ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο του 2019 για να συζητήσει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Π. Μπαρ και μερικούς από τους κορυφαίους βοηθούς του:

Μια ποινική έρευνα για την Halkbank, μια Κρατική Τουρκική Τράπεζα που είναι ύποπτη παραβίασης του νόμου περί κυρώσεων των ΗΠΑ, διοχετεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια χρυσού και μετρητών στο Ιράν.

Για μήνες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίεζε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την έρευνα, η οποία απειλούσε όχι μόνο την τράπεζα αλλά και δυνητικά μέλη της οικογένειας και του πολιτικού κόμματος του κ. Ερντογάν!…

Όταν ο κ. Μπέρμαν ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Μπαρ, έμεινε έκπληκτος με την πρόταση διακανονισμού, που θα έδινε στον κ. Ερντογάν ένα βασικό πλεονέκτημα.

Ο κ. Μπαρ πίεσε τον Μπέρμαν να επιτρέψει στην τράπεζα να αποφύγει το κατηγορητήριο πληρώνοντας πρόστιμο και αναγνωρίζοντας το αδίκημα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμφωνούσε να τερματίσει τις έρευνες και τις ποινικές υποθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν Τούρκοι και τραπεζικοί αξιωματούχοι, που ήταν σύμμαχοι του κ. Ερντογάν και ύποπτοι συμμετοχής στο πρόγραμμα κυρώσεων.

Ο κ. Μπέρμαν δεν το δέχτηκε.

Η τράπεζα είχε το δικαίωμα να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί ένα διακανονισμό. Ωστόσο, οι εισαγγελείς του εξακολουθούσαν να ερευνούν διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με δεσμούς με τον κ. Ερντογάν, πίστευαν ότι το σχέδιο βοήθησε στη χρηματοδότηση του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here