ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ CBS στην Ουκρανία: Μαύρη αγορά όπλων και οι τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων που τα προμηθεύουν!

0
240

Δεύτερο χτύπημα μετά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που κατηγορεί το καθεστώς Ζελένσκι ακόμα και για εγκλήματα πολέμου!

Προφανώς κάτι αλλάζει γενικότερα στην οπτική της Δύσης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα του μεγάλου αμερικανικού δικτύου που ήδη προκαλεί σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στο ρεπορτάζ αποδεικνύεται με μαρτυρίες της πρώτης γραμμής μία μαύρη τρύπα στην οποία πέφτουν τα όπλα στην Ουκρανία, με μόλις στο 30% να φτάνει στον προορισμό του!

Μαύρη αγορά, εγκληματικές οργανώσεις, ανεξέλεγκτοι Πολέμαρχοι και το φάντασμα ενός δεύτερου Αφγανιστάν η μίας δεύτερης Λιβύης στα σύνορα της Ευρώπης είναι πλέον ορατό.

Η αναφορά μάλιστα στελέχους της Διεθνούς Αμνηστίας που καταλογίζει ευθέως τεράστιες ευθύνες στις κυβερνήσεις που έχουν στείλει και συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, είναι κάτι που σύντομα θα απασχολήσει και την Ελλάδα πως φαίνεται.

Στο ένα άκρως αποκαλυπτικό αφιέρωμα με έρευνα της πρώτης γραμμής στην Ουκρανία, το Αμερικάνικο δίκτυο CBS αποκαλύπτει σημεία και τέρατα αναφορικά με την αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία.

Το ρεπορτάζ έχει γίνει κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, αφού κάλυψε όλη την διαδρομή των όπλων, από την Πολωνία όπου είναι και τα σημεία συγκέντρωσης. Μίλησε με πολέμαρχους, στρατιώτες, δυτικούς μισθοφόρους και επικεφαλής ΜΚΟ που στέλνουν στρατιωτική βοήθεια, με τα ευρήματα να είναι άκρως ανησυχητικά.

Το κύριο στοιχείο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος των όπλων δεν φτάνει ποτέ στην πρώτη γραμμή! Αντίθετα όπως χαρακτηριστικά λέγεται, μόλις το 30% φτάνει στους Ουκρανούς μαχητές, ενώ γίνεται ευθέως λόγο για «όπλα που φτάνουν σε λάθος χέρια» και για μαύρη αγορά με τα δυτικά όπλα, τα οποία είναι άγνωστα εντέλει που θα καταλήξουν.

Καταλυτική είναι η παρέμβαση της Ντονατέλα Ροβέρα της διεθνούς αμνηστίας, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Αμερικανικού καναλιού, αλλά επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στις χώρες που στέλνουν την συγκεκριμένη στρατιωτική βοήθεια-μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα-διότι δεν έχει κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό για το που θα καταλήξουν τα όπλα!

Αυτό συνεπάγεται τεράστιες ευθύνες για τις ίδιες τις χώρες, όπως χαρακτηριστικά λέει το στέλεχος της διεθνούς αμνηστίας, η οποία πρόσφατα συνέταξε και μία έκθεση-κόλαφο εμπλέκοντας το καθεστώς Ζελένσκι σε εγκλήματα πολέμου.

Είναι τέτοια η ευθύνη αυτών των κρατών, που συμπεριλαμβάνει και την μελλοντική χρήση των συγκεκριμένων όπλων που έχουν στείλει, έχοντας μάλιστα τα ολέθρια παραδείγματα στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Εδώ όπως καταλαβαίνουμε, ανοίγει τεράστια συζήτηση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι και ο αποστολέας τεράστιου όγκου οπλισμού για τα οποία ουδείς γνωρίζει που κατέληξαν, ποιοι τα χρησιμοποιούν και πως θα χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Για παράδειγμα, εάν κάποια από τα όπλα κατέληξαν στο Τάγμα Αζόφ, για το οποίο πλέον υπάρχουν καταγγελίες από Έλληνες ομογενείς μας ότι χτύπησε αμάχους στην Μαριούπολη, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να προκύψουν ακόμα και μεγάλες ποινικές ευθύνες για την αλόγιστη αποστολή όπλων από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στο αφιέρωμα αποκαλύπτονται και έγγραφα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που ομολογούν ότι δεν ελέγχουν το που καταλήγουν τα όπλα που στέλνουν!

Δείτε το αφιέρωμα του Αμερικανικού Δικτύου για τα όπλα στην Ουκρανία:

Υ.Γ. Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί τους Ουκρανούς η Διεθνής Αμνηστία!

Τα πάνω-κάτω φέρνει στον πόλεμο της Ουκρανίας η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία κατηγορεί ευθέως το καθεστώς Ζελένσκι ότι θέτει σε κίνδυνο την ζωές αμάχων, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και ασθενών, καταλογίζοντας της ευθέως δόλο.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία είναι άκρως ενοχοποιητικά για τις ουκρανικές δυνάμεις, στις οποίες καταλογίζουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Δημιουργία Στρατιωτικών βάσεων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων. Επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από κατοικημένες περιοχές αμάχων.

Η έκθεση φυσικά διευκρινίζει ότι τέτοιες παραβιάσεις δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει θανάτους και τραυματισμούς αμέτρητων πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here