ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα Μυστικά της Συνεργασίας του Μητσοτάκη με την CIAγέννητη Αμερικανική εταιρία «Palantir Technologies».

0
568

Έγινε γνωστό ότι η Κυβέρνηση συνεργάζεται με την CIAγέννητη Αμερικανική εταιρία «Palantir  Technologies». Και ότι η συνεργασία εγκαινιάστηκε στην αρχή της πανδημίας (δηλαδή τον Μάρτιο) για θέματα…Υγείας!

Η συνεργασία κρατήθηκε ΜΥΣΤΙΚΗ, επεκτάθηκε όμως αργότερα και ανακοινώθηκε από την ίδια την «Palantir Technologies» (και όχι από το Μέγαρο Μαξίμου) σε θέματα υγείας και συγκεκριμένα κορονοϊού.

ΜΗΠΩΣ γιατί η Κεφαλαιακή επάρκεια της Αμερικανικής Εταιρίας «Palantir Technologies» χρηματοδοτείτε από τον επενδυτικό βραχίονα της CIA!…

Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει η «PalantirTechnologies». Όμως η συγκεκριμένη εταιρία, είναι από τις μεγαλύτερες του πλανήτη σε θέματα…εξαγωγής Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics).

Είναι μέτοχος του Facebook, είναι η εταιρία που μαζί με την Cambridge Analytica, εργάστηκαν για το Brexit και για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ (2016).

Είναι δηλαδή εταιρία που διερευνά τις διαθέσεις, τις τάσεις, τις προτιμήσεις, τις αγορές, των κοινωνιών πλανητικά, μέσω των στοιχείων των social media (Μεγάλα Δεδομένα). Μπορούν τεχνολογικά να συνδυάσουν δισεκατομμύρια στοιχεία (data) σε μικρό χρόνο. Άρα μπορούν και να επηρεάσουν την συμπεριφορά εκατομμυρίων ανθρώπων!…

Αυτό λοιπόν που αξίζει να μάθουμε αν έχει συνεργαστεί η ΝΔ προεκλογικά με την «PalantirTechnologies». Και αν η συνεργασία αποβλέπει στις…επόμενες εκλογές. Όχι ως δημοσκόποι,  αλλά ως διαμορφωτές των απόψεων της κοινής γνώμης.

Τα Big Data…το Υπέρ-όπλο για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης

Η συνεργασία της Κυβέρνησης με την PalantirTechnologies, οδηγεί στον τρόπο που εργάστηκε προεκλογικά η ΝΔ, αλλά και τις σχέσεις με ένα σύστημα που έδωσε τη νίκη στο Brexit  και στον Τραμπ (το 2016).

Η σχέση αυτή, φέρνει στη μνήμη, το ΜΕΓΑΛΟ σκάνδαλο του Facebook. To 2017  αποκαλύφθηκε η υποκλοπή (όπως ονομάστηκε) των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, από την Βρετανική εταιρία εξαγωγής δεδομένων Cambridge Analytica.

Αν και ήταν ένα καραμπινάτο σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων το Αμερικανικό Κογκρέσο δεν θέλησε να τιμωρήσει τους ενόχους.

Πρώτον γιατί η παντοδυναμία των ΗΠΑ στηρίζεται πλέον σε εταιρίες όπως η Google, η Facebook, η AOL, η Microsoft και γενικώς στις εταιρίες Yψηλής Tεχνολογίας.

Δεύτερον, γιατί η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ είναι άμεσα συνδεδεμένη και αλληλεξαρτώμενη, από αυτές και άλλες παρόμοιες εταιρίες.

Και τρίτον, γιατί το νέο Υπέρ-όπλο λέγεται Big Data (Μεγάλα Δεδομένα). Είναι όλα τα στοιχεία μας, οι προτιμήσεις μας και οι επιλογές μας που όλοι εμείς οι άνθρωποι, κάτοικοι του πλανήτη τις δίνουμε ηθελημένα (social media) ή υποχρεωτικά (πιστωτικές και άλλες κάρτες).

Αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζονται εταιρίες σαν την Cambridge Analytica και πολλές άλλες παρόμοιες. Όσοι λοιπόν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τα Big Data (Μεγάλα Δεδομένα), έχουν την δυνατότητα και να επηρεάζουν τις εξελίξεις!…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΣΥΡΙΖΑ ζητά τα έγγραφα για τη συμφωνία με την «Palantir Technologies».

Οποιοδήποτε έγγραφο που αφορά συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας «Palantir Technologies Inc», ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που κατέθεσαν στη Βουλή, 63 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με την υφιστάμενη νομοθεσία, η ΗΔΙΚΑ έχει οριστεί υπεύθυνη της επεξεργασίας, για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, για τα ειδικών κατηγοριών δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του «Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορονοϊό COVID-19» και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, των οποίων τα στοιχεία καταχωρούνται στο Μητρώο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το από 07/12/2020 δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business Wire του εξωτερικού, η Αμερικάνικη εταιρεία «εξόρυξης δεδομένων» Palantir Technologies ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου την επέκταση της συνεργασίας της με την Ελληνική Κυβέρνηση, έπειτα από την από 03/12/2020 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού και τους συνιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας.

Η σύμβαση, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Νέος «Μεγάλος Αδελφός» από την ΕΥΠ θα ακούει και το…Internet.

Νέο «Μεγάλο Αδελφό» προηγμένης τεχνολογίας κόστους 6,2 εκατ. ευρώ, που θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πλέον χιλιάδες τηλεφωνικές επαφές μέσω Viber, WhatsApp, Signal και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών, αποκτά το επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», πρόκειται για σύστημα με τριπλάσιες σχεδόν δυνατότητες και εύρος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από αυτό που χρησιμοποιούσαν έως τώρα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να καταγράφει τις συνομιλίες 1.100 κινητών τηλεφώνων την ίδια χρονική περίοδο και να προχωρά σε ταυτόχρονες live ακροάσεις συνομιλιών σε 350 κινητά τηλέφωνα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κτύπησε…ψηλά. Στον πιο «Μεγάλο Αδελφό» προηγμένης τεχνολογίας, που θα έχει τη δυνατότητα να εξαγάγει πλέον Μεγάλα Δεδομένα (Big Data Analytics) προσωπικού χαραχτήρα και μη!!…

Με όχημα, δηλαδή, την ανάλυση αλγορίθμων για θέματα π.χ. υγείας και συγκεκριμένα κορωνοϊού, θα ειδικεύεται παράλληλα σε πονηρά ή και βρόμικα παιχνίδια προπαγάνδας σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here