Αττική: Οκτώ δήμαρχοι κινδυνεύουν με αργία!!

0
325

Με αργία κινδυνεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, 8 δήμαρχοι της Αττικής για διαφορά πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 το οποίο αποτελείται από τρεις προέδρους εφετών, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραπομπές αφορούν στους:

-Δήμος Μαραθώνα: Ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος και έξι δημοτικοί σύμβουλοι για παράλειψη διαδικασίας αδειοδότησης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δήμος Ύδρας: O πρώην δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος για παραλείψεις στη διαχείριση μισθωμάτων ακινήτου ιδιοκτησίας του δήμο από από κληροδότημα.

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, για μη σύννομες ενέργειες σε διαδικασία έργων για την ανάπλαση της πόλης.

Δήμος Φυλής: Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης για άρνηση συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη και σύναψη άκυρων συμβάσεων μίσθωσης έργου. Στο πειθαρχικό και 4 δημοτικοί σύμβουλοι.

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Μαρκουλάκης, Γιώργος Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Νικολαροπούλου για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων.

Δήμος Ζωγράφου: Ο πρώην δήμαρχος Δ. Καζάκος για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων.

Δήμος Κηφισιάς: 22 δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου και ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας για μη συμμόρφωση σε απόφαση της επιτροπής παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν 2839/2000 περί αλλαγής χρήσης ακινήτων.

Δήμος Ελληνικού Αργυρόπουλη: Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για απασχόληση εργαζομένων των οποίων η σύμβαση έχει λήξει και την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής που είχαν κριθεί μη νόμιμες.

Δήμος Κηφισιάς: Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης για άρνηση συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Δήμος Σαρωνικού: Οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Πέγκας και Μανόλης Τσαλίκιδης για χρήση οχημάτων του δήμου άνευ αδείας.

Δήμος Ραφήνας: Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μάρκου για απουσίες από δημοτικό συμβούλιο.

Δήμος Σαλαμίνας: Ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Μπερής για χρήση πυροσβεστικού οχήματος άνευ έγκρισης.

Δήμος Βύρωνα: Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Αγνή Σμπόνια, Στέλιος Διονυσίου, Παναγιώτης Κόνσουλας, Ισαβέλα Δάρα, Δημήτρης Δαρλαγιάννης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο.

Δήμος Περάματος: Ο δημοτικός συμβούλος Βαγγέλης Κάρδαρης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο.

Δήμος Κηφισιάς: Μέλη τοπικού συμβουλίου Νέα Ερυθραίας για παραλείψεις κατά τη διαδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δήμος Αθηναίων: Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αθανασάκος, Μαρία Ζώντου για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο.

Δήμος Πεντέλης: Ο δήμαρχος Δ. Στεργίου για μη εκτέλεση αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου (δημοτικός φόρος) και μη σύννομες διαδικασίες στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here