ΑΥΤΗ θα είναι η Τύχη των Αζοφιτών-Έγινε γνωστό γιατί έφυγαν από το Azovstal και δεν ήταν η έλλειψη προμηθειών.

0
372

Πως θα διαμορφωθούν οι δίκες τους και η σύγκριση με την Νυρεμβέργη…

Η Ρωσία είναι έτοιμη να μιλήσει για την ανταλλαγή των υπερασπιστών της Azovstal μόνο αφού καταδικαστούν. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο.

Σύμφωνα με τον Ρουντένκο, η συζήτηση για την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα είναι δυνατή μόνο μετά τη δίκη του παραδοθέντος Ουκρανικού στρατού.

“Θα εξετάσουμε όλα τα πράγματα αφού καταδικαστούν κατάλληλα όσοι παραδόθηκαν, εκδοθεί μια ποινή, μετά μπορεί να υπάρξουν κάποια άλλα βήματα. Πριν από αυτό, όλες οι συζητήσεις για την ανταλλαγή είναι πρόωρες”…είπε ο Ρουντένκο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το πρώτο ενδιάμεσο δικαστήριο θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη. Αυτό ανέφερε το Interfax στις 23 Μαΐου, επικαλούμενο την πηγή του.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης Yakov Kedmi είπε γιατί οι Ουκρανοί μαχητές εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Azovstal. Δεν είναι η έλλειψη προμηθειών, όπως πολλοί πιστεύουν.

Ο Kedmi, σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο Alexander Waldman, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι όλοι οι Αζοφίτες που παραδόθηκαν ήταν αρκετά καλοφαγωμένοι. Δεν έμοιαζαν με ανθρώπους που κάθονται μόνο με ψωμί και το νερό για καιρό.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πιθανότατα δύο λόγοι ανάγκασαν τους ριζοσπάστες να παραδοθούν:

Πρώτον, είναι απόγνωση. Οι εθνικιστές συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση ήταν απελπιστική. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από την περικύκλωση και το Κίεβο ήταν βέβαιο πω; δεν θα στείλει ενισχύσεις.

Δεύτερον, κατάλαβαν ότι κάποια στιγμή οι Ρώσοι μπορούσαν να τους θάψουν σε αυτές τις κατακόμβες, αφού οι επιθέσεις στο εργοστάσιο δεν σταμάτησαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όλοι οι Ουκρανοί του Azovstal παραδόθηκαν στον Ρωσικό στρατό. Το πιθανότερο είναι ότι θα παραδοθούν στις αρχές του DPR και του LPR, ώστε  να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Πως θα γίνει όμως αυτό;

Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, είπε ότι ένα διεθνές στρατιωτικό δικαστήριο περιμένει τους αιχμαλώτους πολέμου από το Azovstal. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ντμίτρι Αγρανόφσκι, λόγω του τεράστιου αριθμού κατηγορουμένων, το διεθνές δικαστήριο μπορεί να διεξαχθεί όχι μόνο στην επικράτεια του DPR και του LPR, αλλά και στη Ρωσία και οι Ρώσοι δικαστές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδικασίες.

«Ο Ουκρανικός στρατός θα μπορεί να επιλέξει δικηγόρους, βρισκόμαστε μπροστά σε μια τρομερά ενδιαφέρουσα διαδικασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here