Γενική ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ στην Τουρκία: «Οι Εβραίοι διέδωσαν το νέο κορωνοϊό»-«Ο Αλλάχ να τους καταραστεί».

0
445

Πάγια τακτική του Οθωμανικού-Τουρκικού κράτους σε κάθε καταστροφή ή επιδημία όπως στην προκειμένη περίπτωση του COVID-19, είναι η άμεση απόδοση ευθυνών σε κάποιον λαό ή λαούς για να εξαγνιστεί η εκάστοτε «αμόλυντη» τουρκική ηγεσία.

Πρόκειται για μια λογική που τροφοδότησε με απύθμενο μίσος τους Τούρκους πριν 100 χρόνια, για να διαπραχθούν απίστευτες γενοκτονίες (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κλπ).

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία εντάχθηκε και αυτή στον μακρύ κατάλογο χωρών που καταγράφουν τους πολίτες που έχουν προσβληθεί από το COVID-19, με το σημερινό σύνολο των λοιμώξεων να ανέρχεται σε 47. Ωστόσο, υπάρχουν ευρέως διαδεδομένοι φόβοι ότι το σιωπηλό ποσοστό μόλυνσης είναι πολύ πιο μεγάλο και ανέρχεται σε χιλιάδες.

Ο νέος κορωνοϊός έφτασε μάλλον «αργά» στην Τουρκία, ενώ εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν αστεία στο Twitter σχετικά με την καθυστέρηση που έφτασε στη χώρα αυτή ο ιός, παρά τα μαζικά περιστατικά στο γειτονικό Ιράν, το Ιράκ και την Ελλάδα και την τακτική ανταλλαγή επισκεπτών που έρχονται από την Ευρώπη στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ισραηλινό άρθρο.

«Ωστόσο, καθώς οι ειδήσεις σχετικά με τον ιό έχασαν την σημασία τους. Σε ελάχιστο χρόνο, το χιούμορ αντικαταστάθηκε από το μίσος σε μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πολιτών. Οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά, ακόμα πιο γρήγορα από τον ίδιο τον ιό. Και, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κάνουν αυτή την παγκόσμια πανδημία, δηλαδή οι Εβραίοι», γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «haaretz.com».

«Οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από την παγκόσμια καταστροφή, διότι εξαπλώνουν την ασθένεια αυτή σε μια προσπάθεια να αναλάβουν τον έλεγχο του πλανήτη ως μπόνους, κερδίζοντας από τα βάσανα των άλλων μέσω του ελέγχου των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών», λένε πολλοί Τούρκοι υψηλόβαθμοι και μη.

Βεβαίως, οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας που θέτουν τα σχέδια των Εβραίων για παγκόσμια κυριαρχία δεν είναι μοναδικά στην Τουρκία. Στη χώρα αυτή, τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας κερδίζουν μεγάλη απήχηση αλλά και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και φτάνουν σε μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού.

Για παράδειγμα, στο ATV, ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, ένας Τούρκος «εμπειρογνώμονας» δήλωσε ότι «όποιος διέδωσε τον ιό, θα βρει και τη θεραπεία. Το Ισραήλ έκανε ήδη μια ανακοίνωση ότι βρήκε ένα εμβόλιο».

Ένας Τουρκικός Ισλαμικός  ιστότοπος μοιράστηκε τις σκέψεις του Φατίχ Ερμπακάν, του ηγέτη του νεοσύστατου «Yeniden Refah Partisi», ενός κόμματος που συνεχίζει στα βήματα του κόμματος Ρεχάχ (Ισλαμική Πρόνοια).

Αυτό το κόμμα ήταν υπό την ηγεσία του πατέρα του Erbakan, Necmettin, ενός σημαντικού Τούρκου πολιτικού και μεγάλου ειδικού στις αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με τον Φατίχ Ερμπακάν, «Ενώ δεν υπάρχει σκληρή απόδειξη, ο Σιωνισμός θα μπορούσε να είναι πίσω από τον κορωνοϊό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here