Γιώργος Τράγκας: Όταν αναφέραμε με στοιχεία ότι ο κορωνοϊός διέφυγε από εργαστήριο της Γουχάν.

0
264

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» της 01/03/2020.

Τότε παρουσιάσαμε με στοιχεία για τις έρευνες που έκαναν οι Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες για το αν ο κορωνοϊός παρασκευάστηκε και διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Οι ζωντανές νυχτερίδες της Γιουχάν: Βίντεο-Σοκ πυροδοτεί νέα σενάρια για την προέλευση της πανδημίας.

Ένα βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε μέσα σε εργαστήριο της Γουχάν, δείχνει ζωντανές νυχτερίδες να φυλάσσονται σε κλουβιά, κάτι που έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια σχετικά με την προέλευση της πανδημίας του κορωναϊού.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είναι σαφές πού ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο, καθώς υπάρχουν πολλά ερευνητικά εργαστήρια στην Γουχάν, τουλάχιστον ένα από τα οποία-το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών-διατηρούσε ζωντανά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερίδων.

Τα πλάνα εντόπισε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται ως «οι υπόγειοι ερευνητές», και η οποία δήλωσε πως στοχεύει στην αποκάλυψη της προέλευσης της Covid-19.

Αναφέρεται ότι το βίντεο τράβηξε η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και δημιουργήθηκε με την ευκαιρία του ανοίγματος του εργαστηρίου επιπέδου 4 της Γουχάν τον Μάιο του 2017.

Η ομάδα ονομάζεται DRASTIC ή Decentralized Radical Autonomous Search Team Investigating COVID-19 ή Αποκεντρωμένη Ριζοσπαστική Αυτόνομη Ομάδα που ερευνά την COVID-19, συγκέντρωσαν μια λεπτομερή σειρά εγγράφων, εικόνων και εργαστηριακών δεδομένων που φέρονται να προέρχονται από το εργαστήριο της Γουχάν.

Η έκθεση 144 σελίδων, με τίτλο «Εργαστήρια στη Γουχάν, έρευνα για τις νυχτερίδες και τη βίο-ασφάλεια», δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στο Research Gate.

Αποσπάσματα από πλάνα που περιείχε η έκθεση, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Sky News στην Αυστραλία το βράδυ της Κυριακής και χαρακτηρίστηκαν ως «παγκόσμια αποκλειστικότητα».

Αργότερα ανέβηκαν στο YouTube με τίτλο: «Πλάνα αποδεικνύουν ότι φυλάσσονταν νυχτερίδες σε εργαστήριο της Γουχάν».

Ειδικότερα, δείχνουν νυχτερίδες μέσα σε ένα κλουβί καθώς και έναν ερευνητή να ταΐζει μια νυχτερίδα με ένα ζωντανό σκουλήκι. Επιπλέον, μια φωτογραφία δείχνει μια ομάδα ερευνητών να «αιχμαλωτίζει νυχτερίδες», ενώ μια άλλη δείχνει μια νυχτερίδα να κρέμεται από το καπέλο μιας γυναίκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code