Δημοσκόπηση-Κόλαφος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το 66% των Ελλήνων είναι κατά της διαχείρισης του Ουκρανικής κρίσης.

0
273

Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της Kυβέρνησης Μητσοτάκη, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 43% καθόλου ικανοποιημένο.

Η τελευταία επίσημη δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) για τον Απρίλιο αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεών τους για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 43% καθόλου ικανοποιημένο.

Αντιστοίχως, το 54% των ερωτηθέντων στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, με το 27% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 27% καθόλου ικανοποιημένο.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και η Βουλγαρία, με το το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είναι ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης Ράντεφ, με το 41% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 24% καθόλου ικανοποιημένο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα που δημοσίευσε η Κομισιόν:

Περί Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε γρήγορα στον πόλεμο στην Ουκρανία», ερωτά επιπλέον η Κομισιόν.

Και σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε μη ικανοποιημένο από τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό 52%, με το 23% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 43% καθόλου ικανοποιημένο.

«Τώρα νιώθεις πιο Ευρωπαίος;»

«Πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το εξής: Αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», ερωτά ακόμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτό το πεδίο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε «όχι, δεν αισθάνομαι πιο Ευρωπαίος» σε ποσοστό 72%, με το 30% να δηλώνει ότι δεν αισθάνεται και το 42% ότι δεν αισθάνεται καθόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here