Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια-Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

0
187

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο αντλεί ψηφοφόρους και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN.

Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία, ενώ καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνηση για την ακρίβεια. Θεωρούν, μάλιστα, ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί για τα νοικοκυριά σε αυτή τη συγκυρία.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια, ενώ μόνο το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

Ταυτόχρονα, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σημειώνουν, άλλωστε, πως ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

Μικρότερη από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2, το ΚΙΝΑΛ 14,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 παίρνει 3%.

Οι αναποφάσιστοι μετρήθηκαν στο 14,8%…

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 10%, ενώ αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική τάση του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%), αλλά κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην ψηφίσουν το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here