Διπλωματικό Βατερλό ξεσκέπασε την πολιτική ανεπάρκεια του Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής.

0
475

«Τουρκικά πανηγύρια» μεταδίδει ακόμη και ο ΣΚΑΪ…..

Δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει τις ικανότητες να αντιμετωπίσει τους ξένους ηγέτες. Βλέπετε το ότι κληρονόμησε ένα βαρύ όνομα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι κληρονόμησε και τις πολιτικές δεξιότητες.

Σύνοδος Κορυφής: Μια τρύπα στο νερό για άλλη μια φορά που αποδεικνύει την πολιτική και διπλωματική ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βλέπετε στις Διεθνείς Σχέσεις δεν μπορείς να επιβάλλεις την δική σου ατζέντα, όπως στην Ελλάδα, εξαγοράζοντας απλώς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή μοιράζοντας λεφτά από τα Κρατικά ταμεία στην διαπλοκή.

Έτσι, η Τουρκία πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει τις προκλήσεις, μέχρι τον Μάρτιο του 2021, που είναι και η επέτειος των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία των Ελλήνων, όπου και τότε θα ξανασυζητηθεί το ίδιο θέμα, προφανώς με τα ίδια αποτελέσματα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επέβαλε με τη χθεσινή του απόφαση σημαντικές και ουσιαστικές κυρώσεις στη Τουρκία. Η Ελληνική διπλωματία δεν κατάφερε να πετύχει σοβαρές κυρώσεις στη Τουρκία παρά το γεγονός πως προηγήθηκε ένα τετράμηνο τουρκικών σεισμικών ερευνών από το «Oruc Reis» εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με προεξέχουσα κρατική οντότητα τη Γερμανία και ακολουθώντας την ίδια διπλωματική γραμμή από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Πολωνία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε την επιδερμική επιβολή «κυρώσεων» σε βάρος προσώπων που εμπλέκονται στις τουρκικές δραστηριότητες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες μεταθέτουν τις όποιες «κυρώσεις» για τον Μάρτιο του 2021 δεδομένης και της ανάληψης της εξουσίας από την νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσουν έκθεση για ολόκληρο το φάσμα των ευρώ-τουρκικών σχέσεων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

Γιώργος Κατρούγκαλος:

1.Παταγώδης αποτυχία Μητσοτάκη και Κατώτερη των περιστάσεων η Ε.Ε.

Η ανικανότητα του κ. Μητσοτάκη να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας κινδυνεύει να έχει στρατηγικές συνέπειες, γιατί επιτρέπει στην Τουρκία να καλύψει το κενό στρατηγικής, επιβάλλοντας στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. τις γεωστρατηγικές της απαιτήσεις, ως ηγεμονική, περιφερειακή δύναμη, από τον Καύκασο και την Εγγύς και Μέση Ανατολή έως τη Λιβύη.

Η έλλειψη στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά τη χώρα και πρέπει άμεσα να καλυφθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως πατριωτική δύναμη, θα συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης Εθνικής γραμμής.

Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν η άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και η ουσιαστική αυτοκριτική του Πρωθυπουργού.

2.Υποχωρήσαμε και από τα κεκτημένα του 2018 και του 2019.

Υποχωρεί η Ε.Ε. από αυτό που πέτυχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος το 2018 και το 2019…που έκοψαν τον «Oruc Reis».

Ακούστε τι είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη:

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης εισέπραξε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων δεκαετιών.

«Ανέμελος στην Ελλάδα απέναντι στην πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων»…ανέφερε για τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα σαν να βγήκε από άλλη Σύνοδο Κορυφής», καθώς «την ώρα που ο Ερντογάν μιλάει για λογικές χώρες της ΕΕ που απέτρεψαν τις κυρώσεις και ότι υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας που ήρθε η ώρα να της δοθούν, ο Έλληνας πρωθυπουργός πανηγυρίζει λέγοντας ότι η ΕΕ έκανε ένα ακόμη βήμα και ότι οι κυρώσεις «που θα δαγκώνουν» και τις οποίες είχε ο ίδιος θέσει ως στόχο, δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως «μάλλον το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι σήμερα η χώρα εισέπραξε μια από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνει να μην καταλαβαίνει που πατά και που βρίσκεται».

Όταν μιλάνε τα μάτια!…Η Μέρκελ απέναντι στον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, σε κάποια στιγμή που απέναντί της βρισκόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Η έκφραση του κ.Μητσοτάκη είναι άγνωστη καθώς έχει την πλάτη γυρισμένη στον φακό. Όμως, η έκφραση της Μέρκελ είναι…“όλα τα λεφτά” αν σκεφτεί κανείς ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία φέρουν την σφραγίδα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here