Εγκαινιάστηκε ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Ν. Ερυθραία.

0
350

Εορταστική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου, στον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δ.Ε. Ν. Ερυθραίας, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Νέας Ερυθραίας, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους σε ένα πραγματικά οικογενειακό περιβάλλον. 

Επελέγη πρωινή ώρα για να είναι παρόντες και οι πρωταγωνιστές, τα παιδιά, τα οποία έκλεισαν με τον πιο μελωδικό τρόπο τη γιορτή εγκαινίων χαρίζοντάς μας όμορφα παιδικά τραγούδια.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, o πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας, ιερέας Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και ο πατήρ Γεώργιος Κωστής εκ του Ι.Ν. Αγίας Ματρώνας, οι οποίοι μετέφεραν και τις ευλογίες του μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

«Δέκα διαμάντια στολίζουν τον Δήμο μας», τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστολή των Δήμων.

Ο κ. Θωμάκος δεν παρέλειψε να μιλήσει για την προσφορά των προηγουμένων διοικήσεων, μιας και οι διεργασίες για το σπουδαίο αυτό έργο ξεκίνησαν το 2009 και το έργο δημοπρατήθηκε το 2013, όπου ξεκίνησαν και οι εργασίες κατασκευής του. Το 2015 με τη συμβολή του Δήμου ο σταθμός απέκτησε τον εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή του.

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης πως οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στις υποδομές, το προσωπικό και την ποιότητα που προσφέρει ο Δήμος στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κ. Χατζοπούλου, τη «μητέρα» των σταθμών της Νέας Ερυθραίας, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους παιδικούς σταθμούς. Στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης φιλοξενούνται 740 παιδιά ενώ στον συγκεκριμένο σταθμό φιλοξενούνται 62 βρέφη.

Ημέρα ευχών και συγχαρητηρίων χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα η πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, η οποία τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο έχει αρχή και συνέχεια, όπως έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη σύντομη παρέμβασή της για ένα έργο που ξεκίνησε επί των ημερών της, δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους όσοι συνέβαλλαν για το συγκεκριμένο έργο.

«Είμαι τυχερή και ευλογημένη που γίνονται τα εγκαίνια επί των ημερών μου»…..επεσήμανε από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Νέας Ερυθραίας, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, η οποία πρόσθεσε πως στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς δεν γίνεται φύλαξη, αλλά παιδαγωγικό έργο.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός, ο οποίος λειτουργεί από τον Δεκέμβριο 2015, είναι σύγχρονης κατασκευής και η αισθητική του είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον. Έχει σύγχρονους και φιλόξενους χώρους και χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, υπηρεσιακοί παράγοντες, γονείς και δημότες της Νέας Ερυθραίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here