Εγκληματικό! Με πρωτοφανή απόφαση έκλεισαν τον Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας της Όμικρον.

0
211

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ΓΝΠΠ» Κωνσταντίνος Παπατζίμας για την απίστευτη απόφαση του υπουργείου με την οποίο το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, την ώρα που η Όμικρον επελαύνει και ανοίγουν εκ νέου τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποκαλύπτοντας την κυβερνητική απόφαση για να σταματήσουν οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου για έναν μήνα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μετατρέπουν σε εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείο που νοσηλεύει παιδιά με κορωνοϊό.

Επιβεβαιώνεται η άκρως απαράδεκτη πρόβλεψη της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας και περαιτέρω υποβάθμιση του τριτοβάθμιου νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».

Νέο πλήγμα για το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ένα νοσοκομείο με μεγάλη προσφορά, καθημερινές εφημερίες που καλύπτει σοβαρές ανάγκες και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, καθώς η κυβέρνηση δρομολόγησε τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, από τις 10 Ιανουαρίου και για ένα μήνα, με πρόσχημα την ανάγκη εμβολιασμού των ανηλίκων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Η υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των α(χ)ρίστων.

Οι βουλευτές Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, αντιδρώντας άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο Παίδων στη βορειοανατολική Αττική αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο,  επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μαζί με τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πεντέλης, μέλη του Συντονιστικού και της Οργάνωσης, καθώς και μέλη της ΝΕΒΑ, για να ενημερωθούν από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Εν μέσω σαρωτικού κύματος πανδημίας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για 80.000 κρούσματα  ημερησίως, με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα 10.1.2022, όπως ακριβώς έκλεισαν, με πολυπληθή τμήματα και ανεπαρκή μέτρα προστασίας, με τους γονείς να κάνουν «κυνήγι του θησαυρού» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα self-test, η πιο ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας από τη μεταπολίτευση, καταργεί, επί της ουσίας, τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το τελευταίο λιθαράκι μιας μακράς προσπάθειας υποβάθμισης ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί περίπου 10.000 παιδιά το μήνα, καλύπτοντας ανάγκες νοσηλείας παιδιών από ολόκληρη τη χώρα.  

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η «Μαξίμου Α.Ε.», δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που την στηρίζουν. Καταργεί μια δημόσια δομή υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού, που ήδη διενεργείται στο Παίδων Πεντέλης και στρέφει τους γονείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Παίδων αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως εμπόρευμα.

Αντιμετωπίζει τα παιδιά μας ως πειραματόζωα και ως πελάτες.

-Είναι ανάλγητοι, άσχετοι κι επικίνδυνοι.

-Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δημόσιες δομές υγείας.

-Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας.

Θα κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας ζωντανή. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

Συντονιστική Επιτροπή
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here