Ελληνικός Τουρισμός: Ψυχρολουσία από το σχέδιο της Κομισιόν για την Ελλάδα.

0
271

Άσχημα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό από το σχέδιο της Κομισιόν, καθώς η Ελλάδα ανέμενε μεγαλύτερο άνοιγμα των μεταφορών, λόγω των λιγότερων κρουσμάτων.

Η ελεύθερη μετακίνηση μόνο μεταξύ χωρών που εμφανίζουν την ίδια επιδημιολογική εικόνα, με παράλληλη καταγραφή των πραγματικών αντοχών των συστημάτων υγείας, δεν βοηθάει την χώρα μας, διότι «ίδια επιδημιολογική εικόνα» με την Ελλάδα εμφανίζουν μόνον οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ οι καλύτεροι «πελάτες» μας προέρχονται από την Κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη.

Επίσης η σύσταση της Κομισιόν να υπάρξει ενδελεχής εξέταση της πραγματικής ικανότητας των συστημάτων υγείας, με την Ελλάδα να υπολείπεται ακόμη σε αριθμό ΜΕΘ, μέσων μεταφοράς ασθενών από και προς τα νησιά – υπάρχει π.χ. μόνον ένα ειδικό φορείο – ενώ συνολικά στην επαρχία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Τέλος η απαίτηση σε ικανότητα πραγματοποίησης τεστ για τον κορωνοϊό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση, με την Ελλάδα να είναι από τις τελευταίες σε έλεγχο του πληθυσμού, πόσο μάλλον με την αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Η Eλληνική πλευρά επιθυμούσε να υπάρξει μία πιο χαλαρή στάση στο θέμα των μετακινήσεων, πάντα, βέβαια με πρώτο γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο των πολιτών της χώρας μας όσο και όσων επιλέξουν να την επισκεφθούν.

Πηγή netakias.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code