Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας κατά Δήμου για τη φορολόγηση των επιγραφών!

0
258

Τη διαμαρτυρία του για τη φορολόγηση των επιγραφών των καταστημάτων εκφράζει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας και ζητεί από τη δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις σχετικές ειδοποιήσεις προς του επαγγελματίες της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του συλλόγου:

«Αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ν. Ερυθραίας συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και αντιδημάρχους του Δήμου και τους εξέθεσε τη θέση του πάνω στο ζήτημα της φορολόγησης της Επιγραφής-Ταμπέλας.

Η Επιγραφή-Ταμπέλα (δηλωτικό του επαγγέλματός μας) δεν είναι διαφήμιση και δεν παράγει τέλη προς τους Δήμους.

Καλέσαμε τη δημοτική Αρχή του Δήμου να επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις Επιγραφές-Ταμπέλες, τόσο των εμπορικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στα ισόγεια κτηρίων, όσο και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται σε ορόφους.

Η αβάσιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 507/2011 (30η συνεδρίαση) είναι απαίτηση να αναθεωρηθεί και να προσαρμοστεί πάνω στην ΚΥΑ 38110/2002.

Καλούμε το Δήμο Κηφισιάς να πάρει πίσω τα χαρτιά που στέλνει προς τους επαγγελματίες και κοινοποιεί «Βεβαιωμένες Οφειλές» παρελθόντων ετών.

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους – βιοτέχνες – εμπόρους να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση ενάντια στις αυθαιρεσίες της δημοτικής Αρχής».

Όπως τονίζει το Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ν. Ερυθραίας, απευθύνοντας σχετικό κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες της πόλης:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δε φτάνουν:

-Οι εξοντωτικές φορολογίες και τα χαράτσια που πληρώνουμε.
-Η δουλειά και το φτωχό μεροκάματο που μετά βίας βγαίνει, γιατί μας το κλέβουν τα μονοπώλια του εμπορίου.
-Η επίθεση που δεχόμαστε στο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα από τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τώρα έχουμε και τον Δήμο Κηφισιάς και τη Δημοτική Αρχή Θωμάκου που νομίζει ότι θα καλύψει αυτά που της λείπουν στα Δημοτικά Ταμεία από τη φορολόγηση της επιγραφής των καταστημάτων μας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τη δημοτική Αρχή ότι η επιγραφή του καταστήματός μας, που είναι δηλωτικό του επαγγέλματός μας, δεν παράγει τέλη ή φόρους για τον Δήμο Κηφισιάς. Δεν είναι υπαίθρια διαφήμιση.

Η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς θεωρεί ότι μπορεί να φορολογήσει ακόμα και με αναδρομική ισχύ τεσσάρων χρόνων την επαγγελματική μας Επιγραφή (σαν να ήταν υπαίθρια διαφήμιση), εφαρμόζοντας παλαιότερες αποφάσεις που πάρθηκαν το 2011 επί δημαρχίας κ. Χιωτάκη.

Μια κατάπτυστη απόφαση που ορίζει αυθαίρετα ότι η νομότυπη επιγραφή έχει όρια (2m μήκος x 0.70m ύψος x 0.20m πάχος) και είναι ετερόφωτη.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει καλύτερα όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που παρουσιάζει για να μας πείσει ότι πρέπει να πληρώσουμε από αυτά που δεν έχουμε και μάλιστα αναδρομικά για 4 χρόνια.

Την ενημερώνουμε ότι σφάλει εσκεμμένα. Ποντάρει στο φόβο και την ανασφάλεια του Μικροεπαγγελματία – Αυτοαπασχολούμενου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που πήραν στα χέρια τους τα ενημερωτικά του Δήμου για το πόσα χρωστάνε, να μην πληρώσουν μονόλεπτο.

Καλούμε τον Δήμο Κηφισιάς να πάρει πίσω τα χαρτιά που έχει στείλει στους επαγγελματίες της Ν. Ερυθραίας για τις απαιτήσεις που έχει, αλλά και να επιστρέψει όλα όσα έχει εισπράξει αυθαίρετα στον ενιαίο Δήμο όλο το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους της Ν. Ερυθραίας αλλά και του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς να είναι σε εγρήγορση ενάντια στην αυθαιρεσία του Δήμου».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here