Εντατικολόγος στο Kontra 24: «Η κυβέρνηση απέτυχε παντελώς στην πανδημία-Δεν ενίσχυσαν ποτέ το ΕΣΥ».

0
208

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης ο εντατικολόγος ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, κ. Βασίλης Τσάπας…

«Τον τελευταίο χρόνο δουλεύουμε σε ρυθμούς εξοντωτικούς, σωματικά και ψυχολογικά. Κάνουμε έως και 9 εφημερίες το μήνα. Εφημερία για εμάς θα πει 26ωρη συνεχής εργασία με 3-4 ώρες ύπνο.

Είμαστε άνθρωποι 45, 50, 55 και 60 ετών και δουλεύουμε 26 ώρες επί 7 ή 8 ή 9 μέρες το μήνα. Μία δουλειά σωματικά πολύ κουραστική, νοητικά απαιτητικότατη και ψυχολογικά πολύ βαριά.

Έχουμε ισοπεδωθεί. Βιώνουμε το απόλυτο σωματικό και ψυχικό «burnout». Γι αυτό το λόγο υπάρχει φυγή συναδέλφων. Άρα πριν ενισχύσουνε να φροντίσουν να μη διώχνουνε κόσμο. Δεύτερον, μπορούσαν να ενισχύσουν.

Η πανδημία έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο, θα μπορούσαν να δοθούν γενναία κίνητρα να γεμίσουν οι εντατικές, αν μη τι άλλο, με εξειδικευμένους ιατρούς, οπότε τώρα θα είχαμε γιατρούς οι οποίοι θα ήταν τώρα εξειδικευμένοι στην εντατική. Ούτε καν αυτό δεν έκαναν»…δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη ο εντατικολόγος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», κ. Βασίλης Τσάπας.

«Η κυβέρνηση διατείνεται ότι ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πού είναι η ενίσχυση; Εμείς βλέπουμε από-στελέχωση. Και σε ειδικότητες πρώτης γραμμής, παθολογία, αναισθησιολογία, εντατικολογία. Απέτυχαν παντελώς»… συμπλήρωσε ο κ. Τσάπας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code