Επίσημα και Tελεσίδικα η Αθήνα απεμπόλησε τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο!…της Κύρας Αδάμ-Τελευταία διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

0
486

Με την επίσημη ανάρτηση οριοθέτησης στον ΟΗΕ της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας της 6 Αυγούστου 2020 για την ΑΟΖ, η Ελληνική Κυβέρνηση αποδίδει στην Τουρκία όλη την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, ενώ αποδίδει στην Λιβύη την Ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 26ου μεσημβρινού.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, η Ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ (με μπλε χρώμα) περιορίζεται μεταξύ του 26ου και 28ου μεσημβρινού και τίποτε άλλο.

Δια αυτού του τρόπου, η Ελληνική Κυβέρνηση:

  • αφήνει ελεύθερη προς πλήρη «τουρκοποίηση» την ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στην Αν Μεσόγειο (στο χάρτη με πράσινο χρώμα)
  • καταργεί την ΑΟΖ των ανατολικών ακτών της Ρόδου και του Καστελόριζου
  • παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία, διότι με την «τουρκοποίηση» της ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού η Λευκωσία είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευθεί μόνη της με την Τουρκία την μεταξύ τους ΑΟΖ
  • πετσοκόβει την ΑΟΖ της Κρήτης, η οποία περιορίζεται μόνον σε 80νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ, δηλαδή η Κρήτη έχει ΑΟΖ μόνον 40%. Αυτό ισοδυναμεί με παραχώρηση 120νμ εθνικής κυριαρχίας επί της ΑΟΖ στην Τουρκία.
  • πετσοκόβει την ΑΟΖ της Καρπάθου σε 40νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ, ήτοι η Κάρπαθος έχει ΑΟΖ μόνον 20%
  • καταργεί την ΑΟΖ των ανατολικών ακτών της Ρόδου και ολόκληρου του Καστελόριζου – ΑΟΖ 0% – διότι ο 28ος μεσημβρινός περνά 15νμ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ της Ρόδου όπως φαίνεται στο τμήμα του χάρτη με πράσινο χρώμα.
  • αφήνει στο έλεος της Λιβύης την Ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 26ου μεσημβρινού, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Με την επισημοποίηση της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας για την ΑΟΖ, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπολεί τα Eλληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ΑΟΖ κατά 92% υπέρ της Τουρκίας και της Λιβύης και τούτο διότι η δηλωμένη στον ΟΗΕ παράνομη τουρκική ΑΟΖ είναι ο 28ος μεσημβρινός και ανατολικά, ενώ η Ελλάδα μέχρι στιγμής ουδέποτε τόλμησε να αποστείλει στον ΟΗΕ Ελληνική διεκδίκηση (CLAIM) ΑΟΖ από τον 28o έως τον 30o μεσημβρινό.

Αφήνοντας ακάλυπτη την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, την οποία έχει «τουρκοποιήσει» η Τουρκία στην πράξη, με τις ενέργειες του Oruc Reis, ανενόχλητου από Ελληνική παρουσία…

Η ίδια ακριβώς διαρκής Ελληνική άρνηση να στείλει στον ΟΗΕ την Ελληνική διεκδίκηση (CLAIM) για ΑΟΖ δυτικά  του 26ου μεσημβρινού, επιτρέπει πλέον την «Λιβυκοοίηση» της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Σημειώνεται ακόμα ότι και στην περίπτωση εκείνη που η Αθήνα θα ήθελε να οριοθετήσει τη ΑΟΖ της με γειτονικά κράτη,  (Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη), σύμφωνα με το Άρθρο 1 παρ. ε της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας η αναθεώρηση των σημείων Α και Ε ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα στη Συμφωνία, θα πρέπει να έχει την έγκριση της Αιγύπτου….

Με άλλα λόγια, η Ελληνική ΑΟΖ έχει επισήμως πλέον αποκτήσει…συνέταιρο τον Κάιρο, που θα πράττει ανάλογα με τις πολιτικές και θρησκευτικές εξελίξεις και αλλαγές του…

Η Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία για την ΑΟΖ αναρτήθηκε επισήμως στον ΟΗΕ χάρη στις κατεπείγουσες διαδικασίες που εφάρμοσε ο Τούρκος Προεδρεύων της Γ.Σ. του ΟΗΕ πρέσβης κ. Μποζκίρ, ύστερα από την επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες!

Δια αυτού του τρόπου ο κ. Μποζκίρ…ηρωοποίησε προς στιγμήν τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την «επιτυχία» της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως «Εθνικό Μπουναμά» της Κυβέρνησης στους Έλληνες πολίτες.

Όμως ο «μπουναμάς» της Κυβέρνησης Μητσοτάκης αποδεικνύεται μουχλιασμένος, διότι σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ΑΟΖ υπέρ της Τουρκίας χωρίς ενημέρωση και χωρίς την έγκριση των Ελλήνων πολιτών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Αναμένομε την επίσημη τοποθέτηση των κ.κ. Δένδια και Μητσοτάκη κατά πόσον αληθεύει ότι η ΑθήναΕπίσημα και Τελεσίδικα απεμπόλησε τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code