ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-Αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά.

0
545

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής και η εγγονή του Παύλου Μελά κ. Ναταλία Ιωαννίδη.

Για δεκαετίες η ιστορική οικία του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, ήταν παρατημένη στην τύχη της – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας.

Εμβληματική δράση, αποτελεί η αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, την οποία προετοίμαζε από μηνών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη κομβική συνδρομή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη.

Το μοναδικό αυτό μνημείο διαφύλαξης του ιστορικού αποθέματος του Έθνους μας, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδη, η οποία διατηρεί την μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της την Πατρίδα.

Η υλοποίηση του έργου, που θα αποτελεί επίτευγμα ιδιαίτερης ιστορικής αλλά και καλλιτεχνικής/αρχιτεκτονικής αξίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους και αυτό οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στην ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ».

Δείτε φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here