ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Ελληνικής Κυβέρνησης το πακέτο «Γιούνκερ»!

0
218

Πέντε χρόνια μη-διαπραγμάτευσης αντεστράφησαν σε μια νύχτα. Τρεις Πρωθυπουργοί Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, ούτε στο όνειρο τους δεν θα έβλεπαν τέτοια διαπραγμάτευση.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί επιμένουν στην σκληρή γραμμή παρά τις δημοκρατικές ετυμηγορίες, αλλά η σταθερή στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης να έχει την πρωτοβουλία των μεταρρυθμίσεων κέρδισε στις 19/03/2015 το βράδυ την επανεπιβεβαίωση της συμφωνίας στα εξής σημεία:

1) Κέρδισε την ευελιξία στα μέτρα που ίδια η Ελλάδα θέλει να εφαρμόσει και τώρα πρέπει να τα παρουσιάσει 

2) Κέρδισε και την ολοσχερή στήριξη του «ανθρωπιστικού πακέτου»

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1, στις 20/03/2015, στο ποσό που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα:

«Είναι ένα σημαντικό πόσο το οποίο δεν συνδέεται με την χρηματοδότηση την υπόλοιπη της Ελληνικής οικονομίας, είναι ένα ξεχωριστό πακέτο για το οποίο δεσμεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κ. Γιούνκερ ότι θα χρηματοδοτήσει δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν πόροι από:

-Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund).
-Τα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European Social Fund).
-Την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative). – -Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (Fund for European Aid to the Most Deprived).

Το πακέτο «Γιούνκερ»

«Η Ελλάδα θα λάβει στο πλαίσιο των πιστώσεων 2 δις ευρώ για το 2015 για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων»….δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες που ακολούθησε την ίδια ημέρα.

«Η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα χρήματα όχι για την διάρθρωση ταμείων αλλά για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι με αυτά τα κονδύλια θα δοθεί απάντηση στην ανεργία των νέων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπ. Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έως τα μέσα Ιουνίου 2015 θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σύστημα για να εδραιωθεί η αναγκαία εγγύηση και του ιδιωτικού φορέα.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για το διατλαντικό εμπόριο. «Πρέπει να μπούμε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ», σημείωσε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here