Η Γερμανία αναστέλλει το «Δουβλίνο ΙΙ» για τους Σύρους πρόσφυγες!

0
154

Στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της προσφυγικής κρίσης, η Γερμανία αναστέλλει τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία ανοίγει τις πύλες της στους Σύρους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο, σταματώντας τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Έτσι, οι Σύροι που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία μπορούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου στις γερμανικές αρχές χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στη χώρα μέσα της οποίας εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφόρησης για ζητήματα ασύλου Asylum Information Database (Aida), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) εξέδωσε εσωτερικές οδηγίες για την αναστολή ισχύος των διαδικασιών που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες.

Βάσει των οδηγιών, που φέρουν ημερομηνία 21 Αυγούστου 2015, ακυρώνονται οι διαδικασίες του Δουβλίνου ΙΙ (κάνοντας χρήση της ρήτρας κυριαρχίας που προβλέπει η ίδια συνθήκη) που είχαν δρομολογηθεί για τους Σύρους πρόσφυγες προκειμένου η Γερμανία να καταστεί το κράτος-μέλος που θα είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, ενώ ταυτόχρονα ανακαλούνται οι εντολές αναγκαστικής επαναπροώθησης σε άλλες χώρες που έχουν ήδη εκδοθεί.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ έκαναν έκκληση για ενιαία απάντηση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση με την εφαρμογή ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου, με το Γάλλο πρόεδρο να ζητά εκ νέου ίση κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο και τη Γερμανίδα καγκελάριο να υπογραμμίζει ότι πρέπει να ιδρυθούν από φέτος τα κέντρα καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πρώτης εισόδου, όπως είναι η Ιταλία και η Ελλάδα.

Υ.Γ. Όταν έλεγε ο Καμμένος για άμεση κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ αλλιώς θα άνοιγε τα σύνορα, έπεσαν πάνω του τα γνωστά σιχάματα της διαπλοκής για να τον συκοφαντήσουν ως επικίνδυνο.

Μάλλον προτιμούσαν να βουλιάξουν τα νησιά από τους πρόσφυγες για να ρίχνουν αυγουλάκια και να μαζεύουν ψηφαλάκια για τα προδοτικά τους μορφώματα.

Τώρα λοιπόν που χιλιάδες μετανάστες πήραν τα χαρτάκια και συνωστίζονται στον δρόμο για την Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε προειδοποιήσει ο Καμμένος, η Γερμανία αναγκάστηκε να αναστείλει το Δουβλίνο II !!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here