Η επιγραφή ντροπής στην είσοδο του πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου!

0
341

Σ' αυτό το απίθανο δείγμα επιγραφής των πέντε εν συνόλω γραμμών που βλέπετε στην φωτογραφία, θαυμάστε τους απίστευτους «μαργαρίτες» που κοσμούν την είσοδο του πάρκου που αφιερώθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το κείμενο είναι χαραγμένο η μάλλον……κατακρεουργημένο πάνω σε μια μικρή μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται σχεδόν κατά γης επάνω στο γκαζόν, δεξιά καθώς μπαίνουμε στην κυρία είσοδο του πάρκου.

Καθώς περνούσα, από κάποια απόσταση, με την πρώτη ματιά, υπέθεσα ότι πρόκειται ίσως για κάποιου είδους σκέπασμα υδραυλικού διακόπτη ποτιστικής εγκατάστασης.

Όμως η έκπληξη ήρθε όταν πλησίασα και έσκυψα κοντά. Τότε είδα πως επρόκειτο για κείμενο, και διαβάζοντας την επιγραφή της μαρμάρινης πλάκας, συνήλθα από την ατυχή μου πλάνη αλλά δεν πίστευα στα μάτια μου.

Σας παραθέτω το κείμενο της επιγραφής και κρίνετε και εσείς:

ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΗΜΡΧΙΑΣ
ΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Ε ΤΑΜΒΑΚΗ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ 2009 – 2010
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ.

Τώρα λοιπόν διαβάσατε και σεις και υποθέτω ότι σίγουρα θα καμαρώσατε την….πανδαισία της προχειρότητας και την αγραμματοσύνη του ανθρώπου που ασχολήθηκε με αυτήν την επιγραφή με την οποία τιμάται – σε αυτήν την περίπτωση – η μνήμη ενός ανθρώπου.

1η σειρά: Το πατρώνυμο χωρίς να ακολουθεί τελεία. Ελεύθερο και ωραίο.

2η σειρά: Εδώ η λέξη ΔΗΜΡΧΙΑ……έχασε το ένα ΑΛΦΑ της.

3η σειρά: Το πατρώνυμο και πάλι χωρίς να ακολουθεί τελεία. Επίσης αντί Κας, φαίνεται ότι το ΚΑΣ, θεωρήθηκε…..πιο μεγαλοπρεπές.!

4η σειρά: Το πάρκο – γράφει η επιγραφή ότι – εγκαινιάσθηκε το 2009-2010 και εγώ ερωτώ: Πότε τελικά εγκαινιάσθηκε το πάρκο; Το 2009 η το 2010; Μήπως εγκαινιάσθηκε δυο φορές όπως συνέβη και με το γκαράζ της πλατείας Πλατάνου;

5η σειρά: Και εδώ επαναλαμβάνεται το λάθος και αντί «Κο. ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ», ο συντάξας την επιγραφή το βρήκε «πτωχό» για έναν Νομάρχη και το έβαλε «ΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ». Αλίμονο! Νομάρχης είναι αυτός!

Διερωτώμαι, ποιός άραγε γραμματιζούμενος κλήθηκε να συντάξει και να γράψει αυτήν την επιγραφή της ντροπής. Φαίνεται πάντως ότι τότε αρμόδιοι θα ψάξανε τον καλλίτερο και πέτυχαν όντως….διάνα!

Μπράβο λοιπόν στην τότε….«ΔΗΜΡΧΙΑ» – εάν δεν κάνω λάθος – της εποχής της «ΚΑΣ» ΤΑΜΒΑΚΗ. Συγχαρητήρια τόσο για την επίβλεψη της χάραξης της μνημειώδους αυτής επιγραφής, όσο και για την επί τόσα χρόνια διατήρηση της – ως έχει – στο Πάρκο Α. Παπανδρέου και που δεν άλλαξε μέχρι στιγμής μέχρι και σήμερα που ακόμη και η Δημοτική μας αρχή άλλαξε!

Τι περιμένετε βρε παιδιά; Και αυτήν να πάει να την αλλάξει ο Δήμαρχος προσωπικώς;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here