Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη!…του Γιώργου Φίλη.

0
495

Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη! Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τα όπλα που του έδωσε η Δύση, όταν έκανε τα ίδια πράγματα σε Κοσσυφοπέδιο και στην Γιουγκοσλαβία.

Τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης, ο οποίος στάθηκε στις προεκτάσεις που αφορούν τα Ελληνοτουρκικά.

«Είμαστε με την Δύση αλλά δεν πρέπει να κάνουμε εχθρούς και τους Ρώσους. Η επόμενη μέρα έχει Τουρκία για την Ελλάδα δεν έχει SWIFT…»…ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον Alpha.

Υ.Γ. Ουκρανία: Χρήση θερμοβαρικής βόμβας από τη Ρωσία καταγγέλλει ο δήμαρχος της Οκτρίκα. 

Ο δήμαρχος της Οκτρίκα κατήγγειλε πριν από λίγο ότι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έριξαν θερμοβαρική βόμβα στην πόλη του, που βρίσκεται στην περιφέρεια Σούμι.

Σύμφωνα με τον Kiev Independent, ο Πάβλο Κουζμένο υποστήριξε πως:

«Οι Ρώσοι κατακτητές έριξαν θερμοβαρική βόμβα. Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστή ως η πιο θανατηφόρα μη πυρηνική βόμβα, η οποία προκαλεί εκρήξεις που επιφέρουν τεράστιες θερμοκρασίες».

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια εφημερίδα καίγεται και αποθήκη πετρελαίου μετά από τους βομβαρδισμούς.

Η καταγγελία του δημάρχου έρχεται δυο μέρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Τelegraph στο οποίο δυτικοί αξιωματούχοι εξέφραζαν φόβους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έκανε χρήση των θερμοβαρικών βομβών στην Ουκρανία, εάν εντέλει ουκρανοί στρατιώτες αντισταθούν και επιβραδύνουν τα Ρωσικά στρατεύματα.

Τι είναι και πως λειτουργούν τα θερμοβαρικά όπλα

Τα θερμοβαρικά βλήματα χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς στρατούς του κόσμου. Σε ότι αφορά τα Ρωσικά βαρέα φλογοβόλα οπλικά συστήματα TOS-1 Buratino και TOS-1A Solntsepyok, αυτά θεωρούνται από τα πιο τρομακτικά όπλα στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Θεωρούνται άκρως επικίνδυνα εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υψηλής πτώση πίεσης. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση το ωστικό κύμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Και αυτό διότι το βλήμα φτάνοντας στον στόχο εκρήγνυται από ένα μικρό γέμισμα και ψεκάζει εύφλεκτα υλικά σε έκταση μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Αργότερα, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αυτό το σύννεφο θα αναφλεγεί με τη χρήση ενός δεύτερου πυροκροτητή.

Αυτά τα όπλα αναμιγνύουν καύσιμα και αέρα σε ένα σύννεφο που, όταν πυροδοτείται, δημιουργεί τεράστια αποτελέσματα θερμότητας και πίεσης.

Τέλος, θεωρούνται πολύ ικανά για την εξουδετέρωση οχυρωμένων περιοχών με ισχυρή άμυνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here