Η Ρωσία χρησιμοποιεί δελφίνια για να προστατεύσει τον στόλο της.

0
375

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης, το Ρωσικό ναυτικό, συγχρόνως με τα άλλα συστήματα, χρησιμοποιεί δελφίνια που έχουν εκπαιδευτεί στρατιωτικά για την προστασία του στόλου του στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί δελφίνια για να προστατεύσει τον στόλο της

Είναι κατανοητό ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούνται για να απωθήσουν Εχθρικούς Δύτες που θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να εισέλθουν σε λιμάνια και να σαμποτάρουν πολεμικά πλοία. Πολλά από αυτά βρίσκονται σήμερα εκτός εμβέλειας των Ουκρανικών πυραύλων.

Δύο υποβρύχια περιβλήματα τοποθετήθηκαν στην είσοδο του λιμανιού της Σεβαστούπολης, έγραψε την Τετάρτη το ανεξάρτητο Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI).

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης ότι οι στήλες μεταφέρθηκαν εκεί τον Φεβρουάριο, περίπου την εποχή που ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Washington Post έγραψε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία δορυφορικών φωτογραφιών Maxar συμμερίζεται την αξιολόγηση των ειδικών του USNI. Ο πάροχος είχε θέσει στη διάθεση της εφημερίδας τις σχετικές ηχογραφήσεις.

Ρωσία: Χρησιμοποιεί εκπαιδευμένα δελφίνια για στρατιωτικούς σκοπούς στη Σεβαστούπολη | Κοσμοδρόμιο

Λόγω της εξαιρετικής ακοής τους, τα θαλάσσια θηλαστικά είναι σε θέση να ανιχνεύουν νάρκες και άλλα δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα.

Ο Αμερικανικός Στρατός εκπαιδεύει επίσης δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια για χρήση ενάντια σε υποβρύχιες απειλές από τη δεκαετία του 1960.

Δελφίνια μάχης, ένα απόλυτο όπλο για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, που εδρεύει στην Αννάπολη του Μέριλαντ, το Σοβιετικό Ναυτικό ανέπτυξε πολλά προγράμματα θαλάσσιων θηλαστικών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου ενός που χρησιμοποιεί τα λεγόμενα Δελφίνια Μάχης κοντά στη Σεβαστούπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here