Και δεύτερος πασίγνωστος επιχειρηματίας συνελήφθη για την λίστα Λαγκάρντ!

0
192

Ένας ακόμη επιφανής επιχειρηματίας συνελήφθη την Παρασκευή 01/05/2015, για οφειλές που προέρχονται από τη λίστα Λαγκάρντ, μετά τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε 1,86 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μέλος μίας από τις πιο γνωστές οικογένειες της χώρας, με δυναμική παρουσία εδώ και δεκαετίες στο χώρο του επιχειρείν αλλά και σε κοσμικά «events».

O επιχειρηματίας πιάστηκε από την τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για την περιπέτειά του και αφού κατέβαλε στο δημόσιο το ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά, αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα, υπάρχει και άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων για φορολογικές οφειλές.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, έρχεται η σειρά μεγαλοεπιχειρηματία – παράγοντας ΜΜΕ, με offshore εταιρεία και δύο τεράστια ακίνητα, με διαπιστευμένη φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 30,0 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, φήμες κυκλοφόρησαν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν έτοιμους άλλους έξι φακέλους καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC, που όφειλαν στο κράτος μεγάλα ποσά.

Αυτό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους επιχειρηματικούς κύκλους και φόβους ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις. Έτσι πολλοί από τους καταθέτες, οι οποίοι παρέκαμπταν με προσφυγές την καταβολή των φόρων, έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here