Καμμένος: Αν οι Τούρκοι εκτελέσουν βολές θα έχουμε κλιμάκωση…

0
111

Αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν τον ανησυχεί η μεγάλη τουρκική άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» ο ΥΕΘΑ Καμμένος είπε:

«Έχουμε πάρει τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε. Γίνεται σε διεθνή ύδατα και αφορά βολές υποβρύχιες. Καταρχήν έχουν παραβιάσει ήδη το αίτημα αδείας για τη διεξαγωγή της ασκήσεως σε διεθνή ύδατα.

Αν παραβιάσουν και κάνουν βολές επιφανείας, βεβαίως και το πράγμα σημαίνει κλιμάκωση. Δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σχέδιο για βολές επιφανείας. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέμα στον εναέριο χώρο μας».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με σοβαρότητα, με σωφροσύνη. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Οπως κάνουν κάθε ημέρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».

Εκείνο που δεν απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι ότι μετά την Κλιμάκωση τι θα κάνουμε; Πως θα αντιδράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Έχει δώσει ο Υπουργός εφαρμογή των Κανόνων Εμπλοκής; Έχει δώσει ΌΠΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ;……Απλά αναρωτιόμαστε, γιατί αν είναι να συνεδριάσουν με τον Κοτζιά και τον Τσίπρα άντε και με τον Τόσκα……Τότε το χάσαμε το νησί Πατριώτη!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ Realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ κ. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ…..πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code