Κατέστρεψαν την Ελλάδα με την Απολιγνιτοποίηση και τώρα ομολογούν το έγκλημα.

0
351

Τετραπλασιάζουν την λιγνιτική παραγωγή για να σώσουν ότι μπορούν…

Πανικόβλητος ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας διέταξε την ΔΕΗ να τετραπλασιαστεί την λιγνιτική παραγωγή και να θέσει σε άμεση λειτουργία ως λιγνιτικές μονάδες είναι δυνατόν να λειτουργήσουν. Με στόχο εντέλει να τεθούν σε λειτουργία επτά μονάδες λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατέστρεψαν την Ελλάδα με την απολιγνιτοποίηση και τώρα ομολογούν το έγκλημα - Ο Σερραίος

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια εγκατάλειψης του Εθνικού μας πλούτου, του λιγνίτη τον οποίο η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία και η εκμετάλλευση του θα μπορούσε όχι μόνο να έχει συγκρατήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά θα είχε κάνει την Ελλάδα την πλέον ανταγωνιστική χώρα της Ευρώπης σε τιμές ηλεκτρικού ρεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται, τώρα επιχειρούν να διορθώσουν αυτό το έγκλημα το οποίο ρήμαξε οικονομία και κοινωνία.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που πανηγύριζε για τα κέρδη της Δ.Ε.Η., που κατέληξαν στις τσέπες λίγων, ληστεύοντας όμως το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που όταν η κομισιόν διέταξε την φορολόγηση των υπερκερδών, έστησε τα αποτελέσματα της ΔΕΗ με τέτοιον τρόπο ώστε να προκύψουν ζημιές!

Μέσα σε μια νύχτα οι διθυραμβικές αναρτήσεις που διαβάζαμε όλο το 2021 για τα «800 εκ € κέρδη της Δ.Ε.Η.» έγιναν καπνός, σαν τα φουγάρα των λιγνιτικών εργοστασίων.

Η λαϊκίστικη κριτική της Κυβέρνησης στον ΣυΡιζΑ ότι άφησε την ΔΕΗ με 900 εκ χρέη, πετάχτηκε στα σκουπίδια, διότι η εθνική οικονομία έχει επιβαρυνθεί περιττά 5 δις για να επιδότηση την κερδοσκοπία των παροχών ενέργειας! Εξαπλάσια δαπάνη από το υποτιθέμενο χρέος της Δ.Ε.Η.

Το Κυβερνητικό έγκλημα με τους λιγνίτες όμως δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κυρίως Εθνικό. Η απόφαση της πράσινης στροφής δημιούργησε κολοσσιαίο έλλειμμα τόσο στην εθνική οικονομία όσο φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα.

Έκανε όμως στην Ελλάδα ενεργειακά εξαρτημένη από εχθρικές χώρες. Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία αλλά και η Ρωσία που η Κυβέρνηση μετέτρεψε σε εχθρό, έγιναν «εγγυητές» της ενεργειακής ασφάλειας της πατρίδας!

Η Ελλάδα η πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια στην Eυρωπαϊκή Ένωση - BusinessNews.gr

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here