Κυβερνητικό «δωράκι» σε Ιδιωτικό Όμιλο!…του Ντάνι Βέργου.

0
350

Αντί να χρηματοδοτήσει και να εξοπλίσει τα δημόσια εργαστήρια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει εντολή σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να υπογράψουν συμβάσεις με γνωστό διαγνωστικό οργανισμό, επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου φέρεται ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εντολή να συνάψουν συμβάσεις με συγκεκριμένο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Όμιλο για τα τεστ της πανδημίας δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής!

Μετά το προσωρινό…Lockdown του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (1-8 Σεπτεμβρίου) αλλά και του Παστέρ και του ΕΚΠΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», η ομάδα τής Αριστοτέλους επέλεξε να κατευθύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον Ομιλο Ιατρική Διάγνωση.

Οι επικοινωνιακές «φούσκες» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σκάνε. Εξ-ήμισυ μήνες μετά το πρώτο κρούσμα Covid-19 και σε ώρα αιχμής της πανδημίας, η χώρα δεν διαθέτει οργανωμένο σχέδιο για την επιδημιολογική επιτήρηση ενός ιού που απ’ όπου έχει περάσει έχει σαρώσει. Ακολουθεί τις εξελίξεις με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, στην προκειμένη περίπτωση του διαγνωστικού τομέα.

Αντί να αυξήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ των Δημόσιων εργαστηρίων με χρηματοδότηση και παραγγελία μεγαλύτερης ποσότητας αντιδραστηρίων ή να «επιτάξει», όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει «αν χρειαστεί», τα τεστ του ιδιωτικού τομέα, κάνει δώρο σ’ έναν ιδιώτη τους μοριακούς ελέγχους που δεν αντέχει να φέρει εις πέρας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στην αποκάλυψη εγγράφου του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, προχώρησε η συνδικαλιστική παράταξη «ΜΕΤΑ Υγειονομικών» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο εν λόγω έγγραφο ο ΥΠΕάρχης ζητάει από τους διοικητές των υγειονομικών δομών της πρώτης περιφέρειας της χώρας να διερευνήσουν τη σύναψη συμβάσεων με τον συγκεκριμένο διαγνωστικό όμιλο. «Μετά από αυτό καταλάβαμε όλοι ποιος κερδίζει από την απουσία μοριακών αναλυτών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αντιδραστήρια» επισημαίνει η παράταξη.

«Το κλείσιμο του ΕΚΕΑ και άλλων δημόσιων μονάδων που διενεργούσαν εξετάσεις ήρθε από την κυβέρνηση προκειμένου να παραχωρήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα τον έλεγχο της διενέργειας εξετάσεων για τον κορωνοϊό» λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Χρήστος Κόνιαρης, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, εκπρόσωπος των «ΜΕΤΑ Υγειονομικών»…και προσθέτει:

«Η αποκάλυψή μας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε μια σειρά νοσοκομεία τα τεστ διοχετεύονται εδώ και καιρό σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αφού το κράτος έχει φροντίσει να μην έχει την επάρκεια προκειμένου να διενεργήσει τα απαραίτητα τεστ για την πανδημία». Η παράταξη «ΜΕΤΑ Υγειονομικών» απαιτεί από τη «διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να εξηγήσει πώς δικαιολογεί την κοινοποίηση των στοιχείων μίας μόνο εταιρείας για τη σύναψη συμβάσεων με τα νοσοκομεία».

Δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά του υπουργείου Υγείας, λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθης. «Υπήρξε καθοδήγηση από το υπουργείο Υγείας να διοχετευτούν τα τεστ στον συγκεκριμένο διαγνωστικό όμιλο. Το υπουργείο πραγματοποίησε τη διαπραγμάτευση» αποκαλύπτει, αναλαμβάνοντας ωστόσο και την ευθύνη που του αναλογεί:

«Είχα δύο επιλογές: ή να υλοποιήσω την εντολή άνωθεν ή να αναζητήσω μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών εργαστήρια. Προτίμησα να υλοποιήσω την εντολή, λόγω του ότι τα δείγματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες λιμνάζουν επί ημέρες στα ψυγεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας Αττικής».

Ενδεικτικά αναφέρει ότι μόνο το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας συλλέγει 1.200 δείγματα ημερησίως αυτή την περίοδο και προσθέτει πως η Αττική καθημερινά μετράει περισσότερα από τα μισά τεστ της χώρας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code