Νοτοπούλου: Ο Τουρισμός της χώρας μπαίνει στο «απόσπασμα» εξαιτίας της Κυβερνητικής ολιγωρίας!

0
198

Προειδοποιήσαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε λέει σε δήλωση της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης. «Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας ο Τουρισμός της χώρας μπαίνει στο «απόσπασμα».

Η δήλωση έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού έβαλε κυριολεκτικά  την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, και ο Ελληνικός Τουρισμός «λούζεται» τις αντιδράσεις.

Οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε – από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες.

Οι Σουηδοί ενημερώνονται τελευταία στιγμή, και ενώ έχουν βγάλει εισιτήρια και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα «μέχρι νεωτέρας».

Στη Γερμανία  το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο:

«Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος  την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: Μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο».

Ο νέος κυβερνητικός αιφνιδιασμός και το αλαλούμ οδήγησαν σε περαιτέρω περιορισμό των αφίξεων στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής τουριστικής περιόδου, δυσφημίζοντας για μία ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς.

Κι αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο.

Το άνοιγμα του Τουρισμού συνοδεύεται από μνημειώδεις Κυβερνητικές παλινωδίες:

Το ελάχιστο που απαιτείται για την επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού, είναι η σωστή προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου.

Η Κυβέρνηση των «αρίστων» δυστυχώς αποτυγχάνει καθημερινά. Το «επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο.

  • Αεροδρόμια ανοιγοκλείνουν αντίθετα με τις διεθνείς οδηγίες
  • Τουρίστες εγκλωβίζονται σε συνοριακούς σταθμούς
  • Τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραμένουν ασαφή
  • Οι ηλεκτρονικές φόρμες είναι δυσλειτουργικές
  • Λαμβάνονται αποφάσεις που αναιρούνται την επόμενη στιγμή

Το Υπουργείο Τουρισμού είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα. Απέτυχε!…όμως.

Το άνοιγμα του Τουρισμού συνοδεύεται από μνημειώδεις Κυβερνητικές παλινωδίες που πλήττουν διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας και ναρκοθετούν το μέλλον της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code