«Οι επίμονοι κηπουροί της διαπλοκής»…. της Κατερίνας Ακριβοπούλου.

0
195

Ο Γ. Στουρνάρας, τα επιχειρηματικά συμφέροντα της μιντιακής διαπλοκής και οι επίμονοι κηπουροί τους στο ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αισθάνθηκαν καθόλου καλά από το μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκρούσει χωρίς περιστροφές, τη διάχυτη υστερία των τελευταίων εβδομάδων, για συγκρότηση Οικουμενικής.

«Ο πολιτικός διάλογος με τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του επικείμενου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει την απάντηση στα σενάρια που κατασκεύασαν και προέβαλαν διάφορα κέντρα το τελευταίο διάστημα, περί πολιτικών συμμαχιών και οικουμενικών κυβερνήσεων»…….αναφέρει η πολιτική απόφαση που πήρε, μετά από ένα διήμερο συνεδριάσεων, το ανώτατο όργανο του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν πρόκειται για μια απόφαση «φιλολογικού» χαρακτήρα, κάθε άλλο, αν ληφθεί υπόψη η συντεταγμένη υπέρ-κινητικότητα διαφόρων κέντρων αυτή την περίοδο…

Ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας, γέννημα-θρέμμα του σημιτικού συστήματος και καθοριστικός πυλώνας της μνημονιακής αρχιτεκτονικής, έχει ασκηθεί πολλά χρόνια στην καρτερικότητα. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής, τελευταία, «ξανατσουτσούρωσε» που θα έλεγε και η γιαγιά μου.

Βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς του νεοφιλελεύθερου τόξου, πρωταγωνιστεί σε «πρωτοβουλίες συνεννόησης» και γενικώς ξανά-διολισθαίνει στο φαντασιακό του πρωθυπουργίσιμου τεχνοκράτη…..Αφ’ εαυτού; Προφανώς όχι……

Η παντελής απουσία της διαλυμένης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμπαρασύρει στον πολιτικό πάτο, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ καθώς όσο περισσότερο επιχειρούν να καλύψουν το κενό, με δεξιότερες της Δεξιάς θέσεις, τόσο επιταχύνουν την περαιτέρω συρρίκνωσή τους…..

Παρηκμασμένο πολιτικά και κοινωνικά το σύστημα που μεγαλούργησε ως βραχίονας της διαπλοκής, αδυνατεί πλέον να την υπηρετήσει, με αποτέλεσμα να καθίσταται «άχρηστο» τόσο για τα εγχώρια συμφέροντα, όσο και για τις επιδιώξεις του συστήματος Σοϊμπλε, το οποίο τρέμει το φάντασμα της χαλάρωσης των μέτρων…..

Η μόνη συνταγή λοιπόν για να ελέγξουν το παιχνίδι και να αναχαιτίσουν μια δυναμική βελτίωσης του κλίματος, είναι η επιχείρηση «ενσωμάτωση», με βασικό όχημα την επικοινωνιακή αποδόμηση στην οποία καμιά φορά συμβάλλει, με τον τρόπο του και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου….. Έστω και ακουσίως….

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Οικουμενική με τον Τσίπρα και Αξιωματική Αντιπολίτευση ένα ακροδεξιό μόρφωμα το οποίο θα απορροφήσει και τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή ήταν άλλωστε και η συμφωνία την οποία έκανε ο Σαμαράς από το 2012 και τώρα φιλοδοξεί να υλοποιήσει……

Όσο για τον Β. Λεβέντη, σε λίγο θα θυμίζει, ο καημένος, την Εύη Θώδη της πολιτικής. Ας τον προστατέψει κάποιος, αν μη τι άλλο για ανθρωπιστικούς λόγους βρε αδελφέ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here