Οι Εταίροι μας διέσυραν εθνικά και εν συνεχεία μας διασύρουν οικονομικά.

0
448

Δεν είμαστε μάντεις κακών, αλλά η διάθεση των ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα φάνηκε από πολύ νωρίς. Η άρνηση τους να βγάλουν ομόφωνη καταδίκη κατά τα πρότυπα του 2019 κατά των τουρκικών απειλών και την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, ήταν ενδεικτική των προθέσεων τους.

Οι τουρκικές απειλές μάλιστα στρέφονται κατά της Ελληνικής, άρα και Ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Και όμως η Ευρώπη αρνήθηκε να βγάλει οποιαδήποτε δήλωση και έριξε το θέμα στις καλένδες.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά. Ένα πραγματικό Βατερλώ, που δυστυχώς το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης ετοιμάζεται να το παρουσιάσει ως νίκη. Ενώ τίποτα ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί, ήδη η πρόταση που είναι στο τραπέζι έχει περικόψει σχεδόν στο μισό την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή επιχορήγηση. Το άλλο μισό θα είναι δάνειο με όρους μνημονίου.

Εδώ μάλιστα είναι το μόνο σημείο το οποίο χρεώνεται αποκλειστικά στην Κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ και βδομάδες υπήρχαν πανηγυρισμοί για τα δισεκατομμύρια που θα έρθουν, υπήρχε δημιουργία επιτροπής σοφών για να διαχειριστούν τα δισεκατομμύρια, και τώρα τα λεφτά που έρχονται δεν αρκούν ούτε για να καλύψουν τη χασούρα δύο μηνών.

Κοινώς δεν καταφέραμε τίποτα. Ο πρωθυπουργός θα γυρίσει ντροπιασμένος και το επικοινωνιακό μακιγιάζ θα έχει πάρει φωτιά, αφού διανύουμε προεκλογική περίοδο όπως όλα δείχνουν, για να εξαπατήσουν ακόμα μια φορά τους ιθαγενείς. Ο κόσμος όμως έχει πλέον κριτήριο. Και τα δείγματα της φτώχειας τρομάζουν, όσο κι αν τα κανάλια δεν ασχολούνται.

Να μην ξεχνάω κύριος πρωθυπουργός ότι ακόμα και ο Μωυσής αν δεν έδινε το μάννα στο λαό του, δεν θα είχε ούτε μια παράγραφο στην Βίβλο.

Υ.Γ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα συνολικό πακέτο το οποίο ξεπερνάει τα 70 δις.

«Καταφέραμε τελικά μέσα από μια διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων, συμβιβασμών, πράγματα, τα οποία είναι συνηθισμένα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο: να προστατεύσουμε πάνω από όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν σημαντικές εθνικές κατανομές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίτευξη της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code