Οι Συνοικιακές Συνελεύσεις του Μαΐου 2015 στον Δήμο Κηφισιάς.

0
160

Συνεχίζεται ο διάλογος με τους πολίτες μέσα από τις Συνοικιακές Συνελεύσεις. Τον μήνα Μάιο, ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε δύο νέες συνελεύσεις, σε συνοικίες της Κηφισιάς και της Εκάλης.

Μέσα μάλιστα από τις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε πως η Διοίκηση θα επιχειρήσει την εφαρμογή του «συμμετοχικού προϋπολογισμού».

Η Συνοικιακή Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Άνω Κηφισιάς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο νέος προϋπολογισμός θα κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2015 και μέχρι τότε θα δίνεται η δυνατότητα τους ενεργούς πολίτες μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων να καταθέτουν τις προτάσεις τους για το που και πώς θα ήθελαν να διατεθούν κάποια κονδύλια για την συνοικία τους (δράσεις, υπηρεσίες, έργα). 

Για το επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής, τη δημιουργία Συνοικιακών Συμβουλίων έκανε λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και προεδρεύων των συνελεύσεων Γιώργος Τσούλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο νέος θεσμός θα αποτελέσει την πιο ζωντανή γέφυρα μεταξύ Διοίκησης και πολιτών.

Η Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο Εκάλης.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο), τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1.Ζητήθηκε η επίσπευση της επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων καθώς και η δημιουργία διαγράμμισης συγκεκριμένων επικίνδυνων σημείων.

2.Συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του Δικτύου Αποχέτευσης και ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διευκόλυνσης στο οικονομικό κόστος των συνδέσεων.

3.Διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με την επέκταση των χώρων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Κηφισιάς, ενώ δόθηκαν ευχαριστήρια στο Δήμο Κηφισιάς και τις Υπηρεσίες του για την επισκευή της στέγης του σχολείου.

4.Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οι Συνοικιακές Συνελεύσεις να είναι θεσμοθετημένες και όχι απλή ανταλλαγή απόψεων. 

5.Τέθηκε το θέμα επιδιόρθωσης οργάνων της Παιδικής Χαράς στην οδό Αγίου Νεκταρίου. 

6.Προτάθηκε να δημιουργηθεί στην συνοικία μια πλατεία ενώ ένα κομμάτι του Άλσους του Κεφαλαρίου να μετατραπεί σε περιβαλλοντικό πάρκο εντασσόμενο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εκάλη με τη συμμετοχή των κατοίκων που διαμένουν κάτω από την Λεωφόρο Θησέως, στο Εντευκτήριο της Εκάλης, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1.Συζητήθηκε το θέμα επαναλειτουργίας του Γυμνασίου Εκάλης. 

2.Ζητήθηκε σχολικός φύλακας για το Δημοτικό Σχολείο Εκάλης καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. 

3.Τέθηκαν θέματα καθαριότητας, αποκομιδής κηπαίων αλλά και καθαρισμοί οικοπέδων της περιοχής. 

4.Διατυπώθηκε το αίτημα διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Εκάλης.

5.Δόθηκαν σημεία όπου υπάρχουν λακκούβες στο οδόστρωμα προκειμένου να προγραμματισθεί η επισκευή τους.

6.Ζητήθηκε ο καθαρισμό του ρέματος Ακακίας, ο οποίος έχει ήδη προγραμματισθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου.

7.Ενημερώθηκαν οι πολίτες για την πορεία του «Δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δ.Ε. Εκάλης Δ. Κηφισιάς» και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here