Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

0
178

Παρελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς οι απαραίτητες μελέτες για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας που αφορούν στην αποκατάσταση του διατηρητέου σχολείου καθώς και την επέκταση του με νέα πτέρυγα έξι αιθουσών.

Οι μελέτες παραδόθηκαν Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, σε χρόνο ρεκόρ, εντός 60 ημέρων, στην Τεχνική Υπηρεσία για έλεγχο.

Ήταν αποτέλεσμα σύμπραξης τριών μελετητικών γραφείων στα οποία ανέθεσε ο Δήμος Κηφισιάς με δικά του έξοδα την εκπόνηση τους προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Η αγαστή συνεργασία και οι συχνές επισκέψεις- επικοινωνίες του μελετητικού γραφείου, των ορισμένων από τον ΚΤΥΠ αρμόδιων μηχανικών καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων με τον επιβλέποντα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ Διονύση Μεταξά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ Μιχάλη Καυγαλάκη, βοήθησαν έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατά 6 μήνες.

Οι μελέτες και η σχετική έκθεση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας βρίσκονται στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και αναμένεται η έγκριση της. Ήδη υπάρχει η άτυπη έγκριση του αλλά αναμένεται η οριστική μετά την συνεδρίαση του.

Οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για το σχολικό συγκρότημα της Νέας Ερυθραίας συνεχίζονται. Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με την οποία ζητείται να τεθεί το θέμα του σχολείου σε προτεραιότητα.

Αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού φακέλου προκειμένου να εκδοθεί άδεια δόμησης από την ΚΤΥΠ ΑΕ, οι πιέσεις θα αυξηθούν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code