ΟΡΓΗ Σημίτη κατά Λοβέρδου.

0
122

Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η συντηρητική εφημερίδα «Εστία», η κατάθεση των απορρήτων πρακτικών του ΚΥΣΕΑ, παρά το γεγονός ότι δεν «πέτυχε» λόγω της ορθής αντίδρασης του έμπειρου κοινοβουλευτικού, Νικήτα Κακλαμάνη, επί της ουσίας ενοχοποίησε τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για τις παλαιότερες αποφάσεις αγοράς εξοπλιστικών του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί των ημερών του.

Αποφάσεις για τις οποίες μέχρι σήμερα ο Κώστας Σημίτης παρέμενε στο απυρόβλητο, αλλά με τη λογική και δράση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος άνοιξε θέμα συλλογικής πολιτικής και ποινικής ευθύνης, πλέον μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο μίας νέας πολιτικής δίνης.

Όπως επεσήμαναν στην Εστία κορυφαίοι παράγοντες τής πολιτικής μας ζωής ήταν λάθος του κ Λοβέρδου να καταθέσει τα απόρρητα πρακτικά προκειμένου να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και αν τελικώς ή προσπάθειά του αποδειχθεί επιτυχής.

Λάθος όχι μόνο (1) διότι τα πρακτικά ενδεχομένως περιέχουν αξιολογικές κρίσεις για τις σχέσεις της Ελλάδος με χώρες του αραβικού κόσμου αλλά και τής ευρύτερης περιοχής (2) διότι πρέπει να εξηγήσει πώς περιήλθαν στην κατοχή του έγγραφα αυξημένης διαβαθμίσεως ή διαρροή των όποιων από κρατικούς αξιωματούχους αλλά και ή κατοχή τους συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Ήταν πρωτίστως λάθος του κ Λοβέρδου διότι στην απέλπιδα προσπάθειά του να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό, προς τέρψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, στην υπόθεση τής πωλήσεως των επίμαχων βλημάτων άνοιξε ζήτημα και για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην κυβέρνηση, του οποίου υπηρέτησε ώς υφυπουργός.

Και αυτό δεν διέλαθε τής προσοχής των κυβερνητικών κλιμακίων, που προεξοφλώντας το τέλος της σπέκουλας για την επίμαχη υπόθεση την προσεχή Δευτέρα, επιχαίρουν για το νέο όπλο με το οποίο τους προικοδότησε από την αβελτηρία του ο πολέμιος της κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Και τούτο, διότι στην περίπτωση που η υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία δεν έχει ευτυχή κατάληξη για τον κ. Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αναξιοποίητο το πολιτικό δώρο πού τής έκανε ό κ Λοβέρδος.

Δεδομένης τής τροπής πού έχουν λάβει στα δικαστήρια οι εκκρεμείς υποθέσεις ανάθεσης εξοπλιστικών προγραμμάτων, στις όποιες εμπλέκονται πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου, ή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να ζητήσει νά προσκομισθούν στην Βουλή τα πρακτικά τής περιόδου Σημίτη.

Τότε, που ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε σέ πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ότι ό πρώην Πρωθυπουργός ανέτρεψε δύο φορές εισηγήσεις του στο ΚΥΣΕΑ για προγράμματα εξοπλιστικών…….

Το γινάτι βγάζει μάτι λέει ο θυμόσοφος λαός……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code