ΟΣΑ Σχεδιάζει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση πρωτίστως στην Αθήνα!…ανταπόκριση Μιχάλη Ιγνατίου.

0
263

Η μεγάλη πρόκληση του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει στην κατεχόμενη Κύπρο, στις 20 Ιουλίου. Επέλεξε την 47η μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής για να προκαλέσει όλους. Πρωτίστως την Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά και τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, που του ζητούν να γίνει ένας ηγέτης μίας κανονικής χώρας.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Σημείωσε και τα εξής:

Διαβάσαμε τις δηλώσεις της κ. Ούρσουλας και την προειδοποίηση της Προέδρου της Κομισιόν στον Ερντογάν. Προειδοποίηση που δεν θα λάβει υπόψη ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας.

Το χειρότερο που συμβαίνει στην εν λόγω κυρία είναι ότι δεν την υπολογίζει ο μισογύνης Ερντογάν επειδή είναι γυναίκα!! Και ουδείς στις Βρυξέλλες ασχολείται με το μείζον αυτό θέμα. Ακόμα και η ίδια κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Αλλά η προειδοποίηση αυτή της Ευρώπης είναι μία θέση προς την ορθή κατεύθυνση, αν και εξαιρετικά αδύνατη διότι από τη στιγμή που δεν επιβάλλουν κυρώσεις οι Ευρωπαίοι, ο Ερντογάν ούτε ασχολείται μαζί τους.

Οι Αμερικανοί έχουν την ίδια ακριβώς θέση με τους Ευρωπαίους. Λένε όχι στα δύο κράτη στην Κύπρο, λένε ναι στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και λένε όχι στις προκλήσεις, όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι με ευθύνη της Τουρκίας. Την άποψη τους αυτή έκαναν γνωστή στην Τουρκική ηγεσία με ισχυρό τρόπο.

Αλλά όπως και στην περίπτωση της κ. Ούρσουλας, έτσι και για τους Αμερικανούς, ο Ερντογάν δεν δίνει καμία σημασία. Τους έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, βεβαίως, αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση. Ο Ερντογάν υποτίθεται πως υποσχέθηκε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην δημιουργήσει επεισόδια όπως τα περυσινά, και υποτίθεται εννοεί να μην στείλει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο.

Αλλά, αντιλαμβάνομαι ότι στη συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος. Σύμφωνα με μία πληροφορία, που μας έρχεται από τη Λευκωσία, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον Πρόεδρο της Τουρκίας το Κυπριακό στο σύνολό του.

Όχι μόνο για τα θέματα της διαπραγμάτευσης αλλά και για τις προκλήσεις. Η πληροφορία αυτή αναφέρει ότι ο Ερντογάν δεν απάντησε καν σ’ αυτά που έθεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για την Κύπρο.

Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι ο Ερντογάν θεωρεί μία τελειωμένη υπόθεση το Κυπριακό. Πιστεύω ότι δεν θα υποχωρήσει από τη διχοτομική πρόταση για τα δύο κράτη. Είναι κακή λύση, αν και εραστές αυτής της διευθέτησης θα βρει κανείς και στην ελεύθερη Κύπρο.

Υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα για το Ελληνικό στοιχείο της Κύπρου «αυτοί από εκεί, εμείς από εδώ». Αν μου επιτρέπεις μία γνώμη, όχι δεν είναι η λύση που συμφέρει στους Κύπριους, εννοώ και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους.

Ο Ερντογάν θα πάει και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αφού προηγουμένως λάβει μέρος σε στρατιωτική παρέλαση για να εορτάσουν τη νίκη τους, εναντίον μας, στις 20 Ιουλίου του 1974. Πιστεύω και σήμερα πως αν δεν είχε προδώσει την Κύπρο η χούντα, οι Τούρκοι δεν θα είχαν επιτύχει να  εισέλθουν στην Κύπρο. Η εισβολή θα είχε αποτύχει.

Όμως ο Δημήτριος Ιωαννίδης, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί με ποινή θανάτου για την προδοσία, άλλα συμφώνησε με τους ανθρώπους του Χένρι Κίσιγκερ…Επειδή μέχρι τότε έχουμε χρόνο να τα πούμε ξανά…

Την ημέρα της μαύρης επετείου της εισβολής, ο Ερντογάν αναμένεται να εγκαινιάσει τη νέα βάση για τα drones, τα οποία δεν τα χρειάζεται για την Κύπρο, αλλά για τη Μέση Ανατολή.

Απέναντι είναι το Ισραήλ, ως γνωστό. Και ο Ερντογάν υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής με τους Παλαιστίνιους.

Εδώ το βίντεο της ανταπόκρισης του αρθρογράφου της Hellas Journal:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code