Ο Απόλυτος Διασυρμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τους Ευρωπαίους Δικαστές!

0
157

Ομόφωνο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών για τον αποκλεισμό των Ελληνικών Δικαστικών Ενώσεων από επιτροπές που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Διακστων καταδικάζει την πρακτική αποκλεισμού των δικαστικών ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με ομόφωνο ψήφισμα της και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της.

Αφορμή αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και άλλων δικαστικών ενώσεων από τις αλλαγές που σχεδιάζονται από το Υπουργείο.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 συγκλήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (EAJ) στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 33 Ευρωπαϊκές χώρες όπου συζητήθηκαν ουσιώδη προβλήματα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Ένα από τα κορυφαία θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την κατάσταση στην Ελλάδα όπως διαμορφώθηκε μετά την στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αποκλείσει τις Δικαστικές Ενώσεις από όλες τις Επιτροπές που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωσή Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Οι Ευρωπαίοι Δικαστές θεωρούν απειλή για την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της.

Το Ψήφισμα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ήταν ομόφωνο και δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της Ένωσής μας. Καλείται πλέον ο Πρωθυπουργός της Χώρας, στον οποίο κοινοποιούμε το Ψήφισμα, να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα επαναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις βασικές Αρχές του Κράτους Δικαίου ώστε να αποφύγουμε και στο μέλλον την διεθνή καταδίκη της Χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code