Ο Ερντογάν Απειλεί εμμέσως με βέτο το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φιλανδίας.

0
160

Στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο στρέφεται το βλέμμα για την «αποκωδικοποίηση» των προθέσεων της Τουρκίας ως προς την πορεία προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στις δομές της Συμμαχίας, κατόπιν της ανοιχτής διαφωνίας που εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη Νατοϊκή σύνοδο – παρουσία των επικεφαλής διπλωματίας Φινλανδίας και Σουηδίας – θα ζητηθεί η αποσαφήνιση της θέσης της Τουρκίας, η οποία δύναται να ανακόψει την ιστορική μεταστροφή των μέχρι σήμερα αμυντικά αδέσμευτων σκανδιναβικών χωρών -δεδομένου ότι για την προσχώρηση νέου μέλους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία απαιτείται ομοφωνία.

Υπό το φως της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει ο Ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία, αμφότερες οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται σε τροχιά που θα τις οδηγήσει υπό τη σκέπη του Άρθρου 5, ακρογωνιαίου λίθου της συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία δεν θα καλωσόριζε την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ»…είχε πει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, βάζοντας πλάτη στον Πούτιν και αποδεικνύοντας την ικανότητά του να ξαναμοιράζει την τράπουλα.

Ο Ερντογάν θεωρεί λάθος την ένταξη Φιλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here