Ο ηθοποιός Nίκος Μαγδαληνός.

0
763

Αναμφισβήτητα είναι από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του , που σε μαγνητίζει με κάθε ρόλο του, αφού διαθέτει πηγαίο ταλέντο και ειλικρίνεια στις ερμηνείες του.

Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κι έχει συμμετάσχει από αρχαία τραγωδία, Σαίξπηρ και σύγχρονο θέατρο σε παραστάσεις τόσο του ΚΘΒΕ όσο και του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και σε βιντεοταινίες, σήριαλ και διαφημίσεις.

Φέτος τον βλέπουμε στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» στο Παλλάς και τον χαιρόμαστε στην τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ» σε έναν πραγματικά απολαυστικό χαρακτήρα.

Τι λέτε, να γνωρίσουμε από κοντά και καλύτερα τον Νίκο Μαγδαληνό;

-Κύριε Μαγδαληνέ πείτε μας για τα παιδικά σας χρόνια και την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

«Μεγάλωσα στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Δύσκολα χρόνια για μένα αλλά πιο δύσκολα για τους γονείς μου, που ήταν μετανάστες. Η νοσταλγία του καθετί που μύριζε Ελλάδα με συντρόφευε τις νύχτες.

Κάθε βράδυ θυμάμαι από την πρώτη δημοτικού ονειρευόμουν το καλοκαίρι και την Ελλάδα. Έτσι με έπαιρνε ο ύπνος τις περισσότερες φορές.

Ώσπου σε μια γιορτή την 25η Μαρτίου βρέθηκα να κάνω τον τσολιά σε ένα σκετσάκι, δηλαδή φόρεσα φουστανέλα – και κοίτα σύμπτωση ξαναφοράω σήμερα φουστανέλα ως Γκέλας στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας».

Αυτό ήταν η αρχή…..Στη συνεχεία έδωσα εξετάσεις στη σχολή του ΚΘΒΕ, απο όπου και αποφοίτησα».

Τα συναισθήματα που νοιώσατε όταν βρεθήκατε για πρώτη φορά επαγγελματικά μπροστά σε θεατές;

«Φόβος και τρακ…Φόβος μήπως και ξεχάσω τα λιγοστά λόγια που είχα και τρακ να τα πω όπως μου είχε πει ο σκηνοθέτης.»

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος σταθμός στην καριέρα σας;

«Τέσσερις-πέντε ρόλοι: ο Ταρνανάς στη «Λωξάντρα», ο Πρόεδρος-Γκιλοτίνα στο «Μεγάλο μας Τσίρκο», ο Φειδιππίδης στις «Νεφέλες», ο Χριστόδουλος στην «Πρόβα Νυφικού», ο Ντοτόρε στο «Fantastico».

Και όλοι οι άλλοι μικροί και μεγάλοι ρόλοι, αφού τους αποχαιρετώ, τους βάζω στα κρεβάτια της μνήμης μου.»

Γνωριμίες ή ταλέντο σας προώθησαν;

«Το να έχεις ταλέντο η όχι, αυτό το κρίνουν άλλοι. Και γνωριμίες να έχεις, κάποια στιγμή θα είναι μικρός ο δρόμος.»

Έχετε μια λαμπρή πορεία έως σήμερα. Τι σας κόστισε αυτό στην προσωπική σας ζωή;

«Είμαι γήινος. Ποτέ δεν μπέρδεψα την προσωπική μου ζωή με το σανίδι. Γι αυτό άλλωστε τις συντρόφους που είχα, όπως και την τωρινή, σπάνια τις επέλεγα από το χώρο μου. Και για να Έχω κέφι στη δουλειά, πρώτα θέλω να Έχω κέφι στη ζωή μου, για να είμαι υγιής στο σανίδι.»

Δέχεστε μόνον ρόλους που σας εμπνέουν, ή μπορεί κάποιος να μη σας ικανοποιεί αλλά για οικονομικούς λόγους να τον αποδεχτείτε;

«Ποτέ τα χρήματα δεν ήταν η αφετηρία του γούστου μου στο θέατρο. Σπάνια επιλέγω εγώ τους ρόλους που θα παίξω. Συνήθως σε προτείνουν οι σκηνοθέτες στις κρατικές σκηνές.»

Θα προτρέπατε ένα νέο παιδί στην εποχή που ζούμε ν ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό;

«Αν δεν έχει αλλού ταλέντο…… Ναι …….μια ζωή την έχουμε….Όποτε…..»

Πόσο σας επηρεάζει ψυχικά ο κάθε ρόλος σας; Μόλις τελειώσει η παράσταση τον αφήνετε πίσω σας;

«Μόνο τη στιγμή που ζω μαζί του στη σκηνή….Εννοείται ότι τον αφήνω πίσω μου, βάζω το τζηνάκι μου και βγαίνω στο δρόμο σαν απλός άνθρωπος.»

Η ηθοποιία είναι λύτρωση; Και……στην Ελλάδα υπάρχει καλό θέατρο;

«Το θέατρο είναι ένα διαρκές παιχνίδι με τη ζωή, ψηλαφίζεις τις ζωές των ηρώων. Δεν σ αφήνει να μεγαλώσεις, σε κρατάει παντα παιδί με μεγάλη φαντασία. Ναι, στην Ελλάδα υπάρχει καλό θέατρο…που καλό θέατρο…..»

Πως είναι ο Νίκος σαν άνθρωπος;

«Απλός, ολιγαρκής και καλόβολος. Χωράω παντού, αρκεί να είμαι με τους ανθρώπους που αγαπάω…»

Το αδύνατο σημείο σας;

«Το φιλότιμο μου και το ότι είμαι ευκολόπιστος…αυτό λέει παντα η μανά μου…»

Φέτος σας χαρήκαμε στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» και στη συνέχεια στο επιτυχημένο «Ταμάμ» της τηλεόρασης. Μιλήστε μας για την παράσταση και το σήριαλ, πως είναι η σχέση σας με τους συναδέλφους σας;

«Μου έγινε πρόταση από τον κ. Πέτρο Ζούλια να παίξω τον Γκέλα στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» ήταν πρόκληση για μένα ο ρόλος του τσιγκούνη και σκοτεινού τσέλιγκα, αλλά και το θέατρο Παλλάς, το μεγαλύτερο εμπορικό θέατρο της Αθήνας.

Όσον αφορά στο ΤΑΜΑΜ που σκηνοθετεί ο Πιέρρος Ανδρακάκος, είμαι ενθουσιασμένος που παίζω σ αυτή τη σειρά…..Το σενάριο, που γράφουν ο Βασίλης Ρισβάς και η Δήμητρα Σακαλή, είναι υπέροχο και γεμάτο ανατροπές. Έχω πολύ καλή σχέση με τους συναδέλφους μου στο θέατρο και στη σειρά.»

Το μότο σας στη ζωή;

«Να ζεις την κάθε στιγμή.»

Ο γιος σας θ ακολουθήσει τα χνάρια σας;

«Ότι τραβάει η ψυχούλα του…εγώ μαζί του.»

Μελλοντικά σχέδια;

«Ρωτήστε το Θεό.»

Για την κρίση που περνάμε τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας;

«Να μας δώσουν πίσω τα όνειρα που μας κλέψανε. Να ξαναφτιάξουν τη χώρα που καταστρέψανε για να ζήσουν τα παιδιά μας το αύριο με όπλο το Όνειρο και όχι την κατάθλιψη.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here