Ο Θρύλος του Παύλου Μελά ξαναγεννιέται στο Στροφίλι;

0
155

Νομίζω πως ΝΑΙ. Η ομάδα που ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα για τη διάσωση της Οικίας-Μνημείο του μεγάλου Μακεδονομάχου, μας υπόσχεται ότι αυτές οι προσπάθειες διάσωσης και αξιοποίησης αυτού του ξεχασμένου και ίσως ακούσια «προδομένου» Ιερού χώρου δίνουν το δικαίωμα σε όλους μας πια να πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα όλων των Ελλήνων απανταχού της γης, να ελπίσουν θετικά, ότι ο Θρύλος του ήρωα Παύλου Μελά ξαναγεννιέται στο Στροφίλι της Κηφισιάς επί της Τατοϊου 50.

Και σ' αυτό το όραμα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει ούτε για μια στιγμή έστω και μία εξαίρεση από κανέναν και καμία Ελληνίδα που να μην θέλει να συμμετέχει στη μεγάλη χαρά της προσμονής αυτού του ονείρου.

Με αυτές τις αγνές σκέψεις και προσδοκίες, τυλιγμένες σαν φυλαχτό στο Γαλάζιο και το Λευκό, η ομάδα διάσωσης προχωρεί στην προσπάθεια σωτηρίας του μνημείου, από βέβαιη κατάρρευση με την ελπίδα ότι θα προληφθεί το μεγάλο κακό.

Έτσι λοιπόν, ο υπό σύσταση φορέας του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» την περασμένη Κυριακή 15/05/2016, οργάνωσε την πρώτη του συγκέντρωση στο φιλόξενο Εντευκτήριο της Εκάλης με σκοπό την συλλογή των υπογραφών των πρώτων Μελών, του υπό σύσταση Σωματείου μας για να προχωρήσουμε στις περαιτέρω διαδικασίες.

Η πνοή και η αποφασιστικότητα των όσων μας τίμησαν και μας ενεθάρρυναν με την εγγραφή τους, ήταν πάνω και από αυτές τις προσδοκίες μας και η αισιοδοξία μας δια το τελικό αποτέλεσμα πολύ μεγάλη.

Ήδη οργανώνουμε την νέα μας συγκέντρωση την Πέμπτη, 2α Ιουνίου 2016 στις 18.00 εις την αίθουσα «Σταύρος Βόλκος» του Δημαρχείου μας του Δήμου Κηφισιάς και ευελπιστούμε ότι θα είναι κατάμεστη από όσους μοιράζονται το όνειρο αλλά και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος, για να βγούμε επί τέλους από την ασυγχώρητη αδιαφορία που κατατρώγει τα σπλάχνα του Ιερού σπιτιού μαζί με τους αρουραίους που αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν την νοημοσύνη να αντιληφθούν το τι «έγκλημα» πράττουν!

Ελάτε λοιπόν στις 2 Ιουνίου να μοιρασθούμε αυτές τις σκέψεις που ελπίζουμε να γίνουν πράξεις και να προσφέρουν μια ακόμη δικαίωση στην ψυχή του μεγάλου ήρωα που χάρισε τη ζωή του στην τρισαγαπημένη μας Μακεδονία.

Υ.Γ. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η εγγραφή δια όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως Μέλη του υπό σύσταση Σωματείου είναι: 15 ευρώ εγγραφή (εφάπαξ) και 10 ευρώ συνδρομή 12 μηνών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here