Ο Νικήτας Κακλαμάνης διέσωσε το κύρος της παράταξης και διέσυρε το κόμμα Μητσοτάκη.

0
86

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης για την έξω-θεσμική παρέμβαση Ευρωπαίων αξιωματούχων και «τροϊκανών», αναφορικά με την καταδίκη της Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε με σχόλιο του στο twitter: «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με το θέμα Γεωργίου. Ντροπή για τους τροϊκανούς να παρεμβαίνουν έτσι ωμά για προστασία Γεωργίου».

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνεχιζόμενη απρέπεια από πλευράς Ευρωπαίων προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη προκάλεσε και την εύλογη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές» και προσθέτει: «στις 30-8-2016 είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και έξω-θεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων».

Παράλληλα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις»» και προσθέτει: «Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Τέλος, η Ένωση αναφέρει: «Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές.

Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

Υ.Γ. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά των υπερασπιστών του Γεωργίου και υβριστών του Καραμανλή.

{videobox}eMqJmq1UFig{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code