Πολιτικός Σεισμός-Αποκαλύψεις Πολάκη για τις προμήθειες προστατευτικών μασκών και στολών.

0
532

Σε αποκαλύψεις για σκάνδαλο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια προχώρησε σε Βουλή ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε για στημένους διαγωνισμούς προμήθειας προστατευτικών μασκών και στολών για το υγειονομικό προσωπικό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δ. Ελλάδας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε εκλεκτικές συγγένειες με τους προμηθευτές.

Ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάγγειλε «στήσιμο»  διαγωνισμών και «διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα και ζήτησε να διώξουν τον επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην πρωτολογία του παραδέχτηκε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος». Επισήμανε επίσης ότι «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς» και στήριξε πολιτικά όλους τους διοικητές των ΥΠΕ.

Ο Παύλος Πολάκης στη δευτερολογία του μίλησε για άχαρη θέση του υφυπουργού να καλύψει πολιτικά τέτοιες υποθέσεις και κατέθεσε στη Βουλή τα έγγραφα με τα αδιάσειστα στοιχεία που κατείχε για την υπόθεση, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν εισαγγελική έρευνα. Δήλωσε ότι αυτά θα κατατεθούν και στον αρμόδιο εισαγγελέα της Πάτρας. Επίσης κατάγγειλε «πλαστογραφία».

Στη συνέχεια ρώτησε ευθέως, απροσχημάτιστα και χωρίς περιστροφές τον Υφυπουργό αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει στη θέση του τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη και αν ναι, γιατί; Για να το ξανακάνει, μετά από τις αποδεδειγμένα τρεις φορές που το επιχείρησε;

Ενώ δεν παρέλειψε κλείνοντας να κάνει λόγο για πολιτική φιλία του Ι. Καρβέλη με τον Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος είναι διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here