Σοβαρό επεισόδιο ανοικτά της Κω: Τουρκικό υποβρύχιο απείλησε σκάφος του Λ.Σ.

0
191

Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο σημειώθηκε την Δευτέρα 17/11/2014 το μεσημέρι.

Ελληνικό σκάφος του ΛΣ στην προσπάθειά του να παρενοχλήσει αναχαιτίσει Τούρκους ψαράδες ήρθε αντιμέτωπο με τουρκικό υποβρύχιο (!) το οποίο έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τους Τούρκους αλιείς.

Το ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. είχε αποπλεύσει από την Κω και εισήλθε παραβιάζοντας τουρκικά χωρικά ύδατα ανοικτά της Αλικαρνασσού και πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάζοντας του Τούρκους να καταφύγουν στην τουρκική ακτή για δύο ώρες περίπου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Σε απάντηση το τουρκικό Ναυτικό έστειλε υποβρύχιο(!) το όποιο είχε αποπλεύσει από τη βάση του στη Μαρμαρίδα στην περιοχή απέναντι από την Ρόδο και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν σε πορεία για το Κουσάντασι.

Το τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε δείχνοντας την τουρκική σημαία στο σκάφος του Λ.Σ. το οποίο και αποχώρησε από την περιοχή πριν όμως επιστρέψει ξανά πίσω προς τα τουρκικά παράλια. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως το επεισόδιο έγινε στις 2 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται η «ένταση» υποχώρησε γύρω στις 3:20 το μεσημέρι όταν το ελληνικό σκάφος αποχώρησε αφήνοντας τους Τούρκους ψαράδες να συνεχίσουν να συνεχίσουν την αλιεία τους.

Στην ουσία πρόκειται για περιστατικό παράνομης αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα με το σκάφος του Λ.Σ, να επιχειρεί να τους διώξει από εκεί, κάτι που γίνεται επανειλημμένα.

Αλλά το πρόβλημα είναι βέβαια ο πλους του τουρκικού υποβρυχίου το οποίο κινήθηκε εντός των χωρικών υδάτων παρενοχλώντας ουσιαστικά το σκάφος του ΛΣ.

Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση συντήρησης της έντασης που επικρατεί τόσο στο Αιγαίο νόσο και στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικής πλευράς με την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here