Σουλτανάτα και Πασαλίκια……αλλά και Βεζίρηδες;;

0
371

Το ότι κάποιοι κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους που έχουν αναλάβει ως επικεφαλείς Οργανισμών όπως π.χ. ο Οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριφέρονται ως «Πασάδες» θεωρώντας τον Οργανισμό ως «Πασαλίκι» ή Τιμάριο τους είναι κάτι που δεν λέγεται πρώτη φορά. Έχει ξανακουσθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αφίσταται της πραγματικότητας.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά και παραξενεύει είναι το αναφερθέν σε τοπική εφημερίδα ότι έχουμε να κάνουμε και με «Βεζίρηδες»!

Μας πληροφορεί το δημοσίευμα ότι επικεφαλής ΟΤΑ πήγε σε διακοπές – και καλά έκανε – αλλά άφησε το πεδίο ελεύθερο σε κάποιους που δεν έχουν ακόμη δείξει επισήμως τις φιλοδοξίες τους να……γίνουν «Βεζίρηδες» στην θέση του «Βεζίρη» δίνοντας συνέντευξη χωρίς την παρουσία του επικεφαλής του Οργανισμού.

Πολλά τα ερωτήματα για τα οποία ίσως κάποιοι μπορέσουν να δώσουν απάντηση. Εγώ δεν μπόρεσα παρ’ ότι προσέφυγα σε εγκυκλοπαίδεια για να δω ποία ήταν τα καθήκοντα που ασκούσε ο «Βεζίρης» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ερώτημα 1ον: Έχουμε θέσεις «Βεζίρηδων» στο σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι τις εποφθαλμιούν;

Ερώτημα 2ον: Είναι ουσιαστικά αλλά και δεοντολογικά ανεπίτρεπτο να ενημερώνεις το κοινό για τις επικείμενες δραστηριότητες του Νομικού Προσώπου που προΐστασαι, δραστηριότητες που έχουν εγκριθεί αρμοδίως;

Είναι κακό να θέλεις να γίνεις και εσύ «Βεζίρης» ή πρέπει κάποιος πρώτα να σου δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής ή κατ’ ελάχιστον να κερδίσεις το λεγόμενο «χρίσμα».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here